• Nőhetek még magasabbra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Én egy 18 éves fiú vagyok és jeleneg olyan 168-169 cm.Arra lennék kíváncsi,hogy lenne-e még lehetőségem nőni.Szeretném elérni a 175 cm-es magasságot legalább.Úgy hallottam,hogy férfiak esetében a növekedési fázis 23 éves korban zárul le. Vagy,ha már nincs esély a természetes növekedésre,akkor valami más módszer lenne rá?De gyógyszerellenes vagyok,mert nem szeretném,hogy bármi beavatkozzon a hormonrendszerbe.És felborítsa. Inkább fő a természetesség!Nagyon remélem,hogy van még rá esélyem! Azért fontos nekem,mert olyan hivatást szeretnék végezni,amihez elengedhetetlen a nyúlánk alkat.Hiszen a képességeim megvannak hozzá.Ez a modellkedés. Bízom segítségükben! Üdvözlettel:Levente

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a növekedés témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben az elmúlt egy évben már nem nőtt, akkor nem sok esélyt látok arra, hogy nőjjön, mert a növekedés végső életkori határa kifejezetten egyénfüggő, ezért ami az egyik esetben lehetséges, az másoknál nem. Ez konkrétan a csontok állapotától függ és felnőtt endokrinológus csontkor felvétel segítségével meg tudja állapítani, hogy az epifizis fúgák még nyitottak-e, ebben az esetben van esély a növekedésre, de azt gondolom, az Ön esetében inkább nem a válasz, mit az igen.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. július 14., 15:53; Megválaszolva: 2010. július 15., 16:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...