• Nőhetek még magasabbra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Én egy 18 éves fiú vagyok és jeleneg olyan 168-169 cm.Arra lennék kíváncsi,hogy lenne-e még lehetőségem nőni.Szeretném elérni a 175 cm-es magasságot legalább.Úgy hallottam,hogy férfiak esetében a növekedési fázis 23 éves korban zárul le. Vagy,ha már nincs esély a természetes növekedésre,akkor valami más módszer lenne rá?De gyógyszerellenes vagyok,mert nem szeretném,hogy bármi beavatkozzon a hormonrendszerbe.És felborítsa. Inkább fő a természetesség!Nagyon remélem,hogy van még rá esélyem! Azért fontos nekem,mert olyan hivatást szeretnék végezni,amihez elengedhetetlen a nyúlánk alkat.Hiszen a képességeim megvannak hozzá.Ez a modellkedés. Bízom segítségükben! Üdvözlettel:Levente

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a növekedés témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben az elmúlt egy évben már nem nőtt, akkor nem sok esélyt látok arra, hogy nőjjön, mert a növekedés végső életkori határa kifejezetten egyénfüggő, ezért ami az egyik esetben lehetséges, az másoknál nem. Ez konkrétan a csontok állapotától függ és felnőtt endokrinológus csontkor felvétel segítségével meg tudja állapítani, hogy az epifizis fúgák még nyitottak-e, ebben az esetben van esély a növekedésre, de azt gondolom, az Ön esetében inkább nem a válasz, mit az igen.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. július 14., 15:53; Megválaszolva: 2010. július 15., 16:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: