• Alaptalan-e a terhesség, vagy betegség miatti aggodalmam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 15 hete (február 27.) volt egy alkalmi kapcsolatom, abban a ciklusban egy nappal később kezdtem el pótolni az első szem tablettát, de még 12 órán belül. És aznap a tabletta bevételét követően nem sokkal alkoholt is ittam. De ez úgy tudom nem befolyásolja a hatását. Azóta négyszer is menstruáltam már, szokásos ciklusok voltak, a menstruációm nem változott. Mivel nagyjából 15 hete hagytam abba egy szigorú diétát, és rengeteg szénhidrátot viszek be nagyon sokat híztam, a hasamon is meglátszik. Tudom, hogy ez ebből is eredhet, de a hasam formája előre csúcsosodó. Május legelején voltam nőgyógyásznál, a folyásomra kaptam CNS hüvelykúpot, és megtapogatta a doktor úr a hasam, és a nőgyógyászati kacsával is megnézett. Hebegve-habogva érdeklődtem, hogy ez milyen eredetű, és köze van -e az akkori együttléthez. És nincs-e semmi más bajom. (Nem tudom, hogy értette -e az orvosom a kérdést, annyira szégyellem magam.) A vizsgálat után egy hétre jött meg az menstruációm. A legutóbbi most hétfőn. A vizsgálat környékén több tesztet is csináltam, negatív eredménnyel. A legutolsó levél fogamzásgátlót három nap késéssel kezdtem szedni, úgy hogy a negyedik nap reggelén vettem be az előző napit, és este az aznapit. A 21 szemből 19-et szedtem be. A 20.-at elfelejtettem így múlthét szerdán este szedtem be az utolsó szem gyógyszert. A hónapban többször is rendszertelenül, késéssel szedtem be a gyógyszert, bár kapcsolatom most nem volt. Vasárnap reggel első vizeletből teszteltem kétszer is negatív lett. Hétfőn este egy kis késéssel rendben megjött a menstruációm, előző hónapban kapcsolatom nem volt. A héten voltam nőgyógyásznál, sajnos nem a saját orvosomnál, fogamzásgátló gyógyszerért. Rákérdeztem arra, hogy lehetséges-e vérzés terheség idején. Illetve kizárható-e a terhesség, ha a teszt negatív. Mindkettőre a doktornő igennel válaszolt. Mely megnyugtató, bár én még mindig izgulok a február végi kapcsolat miatt. Terhességi tünetem azon kívül, hogy a diéta abbahagyása óta sokat eszem, híztam nincsen. A kérdésem az lenne, hogy kizárható-e a terhesség, vagy betegség? És észrevette volna az orvosom amikor megvizsgált május legelején? Nagyon aggódom, mert a doktornő azt mondta, hogy fogamzásgátló szedése mellett, ha teherbe esik valaki attól még vérezhet. Illetve az interneten is olvastam mindenféle rémtörténetet arról, hogy a tesztek nem mindenkinek jeleznek, vagy egy idő után nem mutatja ki a hcg-t. Vagy van aki csak félidősen veszi észre a terhességét. A fogamzásgátló márkája: Cypromix, melyet júliusban lesz egy éve, hogy szedek.

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A lehetséges teherbe esés ideje óta több menstruációja is volt,két alkalommal is volt szakvizsgálaton,a terhességi vizelet tesztek negatívak. Ezek alapján a terhesség teljesen kizárható. A terhességet az elmaradt vérzés után,terhesség gyanúja esetén 7-14 nappal már nagy biztonsággal ki lehet mutatni.Szakvizsgálat,hüvelyi ultrahang vizsgálat elegendő a terhesség megállapítására.


        Kérdés: 2017. június 16., 19:49; Megválaszolva: 2017. június 16., 21:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! Terhességem 4. Hónapjában vettem észre bal lábamban fájdalmat. Monoton érzés! Újra es újra főként bal csípő, vádli, boka környéke. Nyomásra, feszítésre faj, még is jó érzés. Kisfiam már 13 hónapos,...
        Tisztelt doktor Nő! A leletemen a következő elteresek szerepelnek: vizelet fajsúly ✓1.030, vizelet keton 1+,se glükóz 4,77 (ennél az adatnál nincs megjelölve a referencia értéke);se kreatin 41,Rdw 11, Érdeklődni szeretnék hogy mit jelentenek...
        Tisztelt Doktor Úr! Már gimnazista koromban fásliztam a lábam a kitüremkedő viszér miatt. 3 gyermeket szültem mind a három szülés után felületes viszér gyulladást kaptam és egyet a harmadik terhesség alatt, kétszer volt mélyvénás...
        Szép Napot!! Vérvételen voltam és az eredménnyel kapcsolatban kérdeznék csak eltérés volt a következőknél: MPV :7 és a Vvt süllyedési sebesség : 46 Ez jó? Vagy baj Ez érdekelne nagyon köszönöm válaszát előre is!