• Izomkoordinációs probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Daganatos betegségemre Aromasin tablettát szedtem 5 hétig. Elég hamar jelentkeztek a jobb lábamban a problémák, de először a kopott térdemre gyanakodtam. Mint utóbb az onkológusnál kiderűlt a fájdalom, a gyógyszer mellékhatása. Gyógyszer nincs rá, majd ha a kiürül a szervezetből, elmúlik. Ennek 2,5 hónapja, de szinte nem érzek gyógyulást. Tüneteim:pihenés után nehezen tudok felállni, mintha a lábam nem engedelmeskedne az agyamnak, ha nehezen, végre sikerül, nagyon fáj végig a lábam. Idővel nehezen, de bejáródik, és ha ekkor leülök, azonnal fel tudok állni. Járásomat nagyon labilisnak érzem, nem merek a lakásból kimozdulni. Úgy érzem eleget vártam, hogyan tovább? Mit tehetek magamért, hogy gyorsítsam a gyógyulást? Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a izületi fájdalom témában

        5 hétig szedett összesen Aromasint (exemestan-t), és jelentkeztek a lábában a "problémák". Sajnos ilyen leírás alapján nem tudom megmondani, hogy mi lehet az a "probléma". Ha trombózis keletkezett a láb vénáiban, az Aromasin mellett egyáltalán nem gyakori, tehát nem nagyon hiszem. Ha egy csont-izületi fájdalomról van egyedül szó - vagy például a "kopott" térd fájdalma erősödött, azt már el tudom hinni, mert izületi fájdalmakat bizony lehet kapni az "aromatáz-gátló" gyógyszercsalád mindegyikétől, az Aromasintól is. Ha ilyen kellemetlen mellékhatást észlelt, hagyja abba ezt a szert - pedig jó gyógyszer, de ha nem megy, akkor ne erőltessük. Diclofenac tartalmú gyulladás-és fájdalomcsökkentő szert vennék be néhány napig (Sokféle van, de pl. Diclofenac Uno naponta egy tabletta jót tenne egy pár napig). Néha egy pár napos vizelethajtás is enyhíti az ilyesféle panaszokat, akár egyszerű vizelethajtó teák formájában. Mozogjon, tornázzon, járjon, hamarabb elmúlik a fájdalom. Indulás sétálni! Jobbulást.


        Kérdés: 2011. március 21., 12:59; Megválaszolva: 2011. március 31., 12:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: