• Nyirokmirigy rák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        édesanyámnál 5 éve mellrákot diagnosztizáltak most pedig kb 1 hete a szövettan eredmény nyirokmirigyrák,a honalja és lapockája közöttt szúrták meg a mintavételhez,a daganat 90*60mm,zsibbad a karja és fáj neki,kérdésem az lenne természetesen őszintén mennyi esélye van a felgyógyulásra a pet ct máshol nem talált semmit. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a daganat témában

        Kedves Kérdező! A pontos szövettani típust is tudni kellene a válaszhoz mindkét rák esetében, kérem, ezt írják meg. Szükséges még az esetleges terjedésről szóló adatok, alkalmazott korábbi kezelés, HER 2 pozitivitás, érdemes az ambuláns lap vagy egyéb leletek teljes anyagait elküldeni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. szeptember 09., 22:33; Megválaszolva: 2010. szeptember 10., 10:57

        Tudjon meg többet: daganat
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Édesapámnál 2010.őszén diagnosztizálták a kissejtes tüdődaganatot. 2011-ben kemoterápia,és sugárkezelés következett.Utána közel 3 éven keresztül tünetmentes volt,majd 2014 őszén (nyár közepén meghalt Édesanyám...
        Üdvözlöm! 2013-ban emlőcsonkolásom volt, majd 2014-be eltávolitották a csonkolt emlőt. Már előtte is szedem D3 vit-ot a reumatológus tanácsára 1000 NE/hét. Valahol olvastam, hogy a "rákosoknak" nagyobb dózis kell, igy irattam 3000 NE-t, csak...
        Tisztelt Doktornő! (Úr!) 2009-ben emlődaganattal operáltak, ami után kemó és sugárkezelés következett, majd 5 évig szedtem a Femara-t. Leírom az eredményeket: IDC, Grade III. (3+3+2), pT1 (18,5 mm) érinvázió, pN1 (sn) (1/1, mic.) pN0 (0/9)...
        Tisztelt Doktornő! Az egyik hozzátartozómnál nemrégiben végbél daganatot állapítottak meg. Sajnos azóta kiderült, hogy van 2 májáttétje és egy a tüdőn is. A végbél műtéten túl van, csináltak neki egy ideiglenes sztómát. Május...
        Tisztelt Doktor Úr! Férjemet 2012.októberében nyelvdaganattal műtötték(parcialis glossectomia-szövettan: planocellulare. 2013.októberében nyirokcsomó áttét miatt,jobb nyaki oldalon radikális műtét(nyaki metastasis miatt radicalis blokk...
        Tisztelt Doktornő! Az alábbi problémával kapcsolatban szeretnék véleményt kérni Öntől: Az elmúlt egy-másfél hónapban vettem észre, hogy székletürítési szokásaim megváltoztak, vagyis a korábbi heti 2-3 alkalom helyett most naponta,...
        Tisztelt Doktor Nő! Nagyapám (jelenleg 76 éves) betegségével kapcsolatban szeretném segítségét kérni. 2012. szeptemberében vérszegénység miatt kivizsgálták, és vastagbél daganat derült ki nála. Műtét történt (jobb oldali...
        Tisztelt Dr.Nő/ Ùr ! Problèmàm a következő lenne!Nagypapàmnàl rosszindulatù nyelőcső daganatot diagnosztizàltak! Carcioma planocellulare oesophagi. A szövettan eredmény a következő : " a küldött töredezett anyag felszìni...
        Kedves Doktor nő! Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi szövettani vizsgálat után mik a kilátásaink.Nagymamám 81. éves és fájlalta a gyomrát, majd ultrahang és gyomortükrözés következett. Jelenleg nagyon jó az étvágya a gyomrát teltnek...
        Édesanyámnál 70 éves kora körül áttét nélküli húgyhólyag-rákot diagnosztizáltak. Kérdésem, hogy ez jelent-e számomra rizikófaktort, nagyobb eséllyel számíthatok-e én is hólyag- vagy bármilyen más rákos megbetegedésre? Ha igen, mire...
        TISZTELT DOKTORNŐ! 19 éves fiú vagyok. 3-4 hete gyakran érzek gombócot a torkomban. Először nem vettem komolyan, azt gondoltam, hogy ez valami múló nyavalya, sőt az is előfordult, hogy napokon át nem is éreztem semmit, aztán megint éreztem....
        Tisztelt Doktornő! 2013-ban műtöttek vastagbél daganatra.2015 március 4-én a PET CT nagyméretú, necroticus májáttétet igazolt.A normál méretú májban kb max 8 cm-es intenzíven, gyúrúszerűen, dúsító inhomogénen hypodens eltérés...
        Kedves Doktor Úr! Méhnyakrák II/A (méhtesten belül) miatt sugár és kemoterápiás kezelésben részesültem. Nem operáltak, mivel egy régebbi vese - uréter műtét (reflux) miatt túl komplikált lett volna a műtét. Túl vagyok már 28 külső...
        Tisztelt Dr. Tóth Judit Azt szeretném megkérdezni, hogy a napokban megjelent a végbélnyílásomon 2db csomó, egy kisseb és egy nagyobb (ezekről mellékelek 2db képet is), van okom esetleg rosszindulatú elváltozásra gondolni vagy ennek nincs...
        Tisztelt Doktor Úr! Férjemnél tüdődaganat multiplex csigolya áttétet diagnosztizáltak. A CT-leleten ez szerepel: "Csontablakkal átvizsgálva a LI-es csigolya testében, részlegesen a jobb oldalon a pediculusba beterjedően, lágyrészeivel a...
        Tisztelt Doktornő! A következő kérdéssel fordulnék Önhöz. Tegnapi laboreredményemben - az elmúlt 2 évhez képest - megemelkedett CEA értéket mértek. (35.23). 2 évvel ezelőtt vastagbél daganattal, tavaly pedig petefészek rák áttéttel...
        Tisztelt Doktor nő! Szeptemberben derült ki, hogy rosszindulatú melldaganatom van. Kivették a 9mm-es daganatot, a szövettani eredmények értelmezése miatt írok. Szeretném kérni, hogy magyarázza el, hogy mi mit jelent, és hogy összességében...
        jó napot kívánok a kérdésem az hogy 2011-ben mind a két oldali petefészek rákot diagnosztizáltak nálam amit 2012-ben műtétileg kezeltek. ezután rohamosan híztam . jelenleg 86 kg vagyok ezáltal már fulladok fájnak a lábaim és a z...
        2013-ban csonkolásos, majd 2014 januárjában bal emlő eltávolitásom volt. Most termelvizes fürdőbe (gyógyfürdő?) mennénk, meg a nyáron is szeretnénk, lehet nekem ilyen fürdőt igénybe venni? Egy ismerősöm nagyon nem ajánlja! Eddig jól...
        Az egyik mellemből nyomásra nagyon csúnya váladék jö olyan sötét zöldes vöröses,nagy a baj???