• Májrák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur/Nő! A Hugomnak a mellében találtak 0,5 cm-es daganatot, de az orvos nem csinált vele semmit mindaddig, amig nem vett részt a PET-Ct. Ez megtörtént, annak az eredénye a májban található daganat, a két szélén, 2 cm. nagyságu. Az orvos szerint müthető ezen a helyen a daganat, de előtte szükitetni kell a daganatot, a legerősebb kemoterápiával, és csak majd utána müti meg a májat, és azt követően a mellet. Milyen esélye lehet az életbenmaradáshoz, ha a kemot kibirja? Milyen az a legerősebb kemoterápia? Én a saját véleményem szerint nem kemoterápiáztatnám és nem mütetném meg magam, mert most nagyon jól néz ki a Hugom életerős, vidám, emberi formátumu, és ezekkel a kezelésekkel csak félhalott lesz. Lehet , ha nem nyulnak hozzá még elélhet akár több évig is, igy meg lehet csak pár hónapot. Nagyon várom ŐSZINTE válaszát, javaslatát, esetleg segitségét! Köszönettel Ilona Nagyon k

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat témában

        46 éves nő a huga emlődaganatáról. Milyen a húga 0.5 cm-es daganata? Mi a szövettan? Hormonérzékeny, vagy nem? HER2 pozitív, vagy nem? Van-e hónalji nyirokcsomó-áttét, vagy nincs? Biztosan áttétek ezek a májban? Magyarul: alig valamit tudok az esetről, így nem tudok véleményt mondani a túlélési esélyekről. A "legerősebb" kemoterápia alatt szerintem a legerősebb emlőrák-ellenes hatásút érti, ez talán a TAC kombináció (Taxán-Adria-Cyclophosphamid), persze ennek vannak a legsúlyosabb mellékhatásai is. Ha Ön nem hagyná magát kezelni, akkor az egy másik kérdés. Mindenki úgy lesz öngyilkos, ahogy akar, de a HÚGA azért lehetőleg saját maga döntsön a saját életéről. Vélt, vagy feltételezett butaságokkal ne tessék ámítgatni őt ("jobb, ha nem nyúlnak hozzá" , meg ilyesmi), van neki most elég baja enélkül is. Ha nem nyúlnak a rákhoz, akkor az a biztos halál. Otthagyni, hadd növekedjen? Meg sem kellene próbálni?


        Kérdés: 2010. augusztus 14., 12:59; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 09:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: