• Rosszindulatú hangszál polip

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Apósomnak hangszál polipot diagnosztizáltak, vettek szövettan, és sajnos kimutatták, hogy rosszindulatú. A kérdésem az lenne önhöz, hogy mit jelent az, hogy a gégéjét ki teszik a nyakára, ha egyáltalán jól értették, valahogy így mondta az orvos nekik, de én ezt nem értem, mert olyat hallottam, hogy a gégerákosoknak a nyakára kiműtik, de én nem értem, hogy ha a hangszálon van akkor ezt miért így csinálják. Köszönöm szépen válaszait. Jelige: rosszindulatú hangszál polip

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a gégerák témában

        28 éves hangszálpolipos Após kérdésre a válasz. Ha polypról van szó, akkor nem kell gége-kiirtás. De - mint írja rosszindulatú dolog áll fenn. Az már nem polyp, hanem carcinoma (rák), de ezt nem közli. Nem közli a kiterjedést, a stádiumot sem. Nehéz így véleméynt mondani. A gége nagyon kicsi, de elég fontos szerv (nemcsak azért, hogy beszéljünk, hanem azért is, hogy levegőt tudjunk venni). Ha csak teljes gégekiirtással lehet ellátni a vélhetően kiterjedt betegséget, akkor a betegnek valahol levegőt kell vennie. Ezért a tracheát (a tüdőbe vezető légcsövet) kivezetik a bőrre, így tud lélegezni. Egyébként a betegség pontos elhelyezkedése, mérete, stb. dönt a kérdésről: műtét, vagy sugárkezelés? Ezt az Após kezelőorvosával kellene megbeszélni, hiszen pontos adatokat csak Ő tud.


        Kérdés: 2010. augusztus 09., 22:19; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó