• Vérző rákos daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

          Tiszelt Weborvos!

        Az onkológushoz fordulnák kérdédemmel. Három hónappal ezelőtt már segített a válaszaival. Édesapám 68 éves gégeeltávolítás, sugárkezelás és négyszeri citosztatikum (Xeloda) kezelést követően a daganat továbbra nő és ami a legnagyobb gond egyre jobban vérzik. Kb 2 hete fejezte be a kemoterápiás kezelést, kapott egy adag vért és most vörösvértest termelő injekciót kap heti egy alkalommal, összesen négyet. Ameddig a xeloda kezelés alatt volt a vérzés enyhe volt maximum egy deciliter vérvesztesség hetente, de amióta abbamaradt a kezelés egyre jobban vérzik és két-három napja minimum napi egy deciliter a vérvesztesség. A steril-gézes kötásre pelenkát teszek és az alól is kezd kifolyni a vér, és ezt a vesztességet szerintem már nem tudja pótolni a szervezete ilyen ritmusban. Naponta 2-3 vérzéstcsokkentő injekciót vesz be és orvos ismerősöm tanácsára (aki elmagyarázta a rákos daganatok vérzékenységét) nyomó-kötést teszek, de úgy látom ez sem segít.

        Tudna - e ön ajánlani ezen kívül valamit a vérzés csökkentésére?? Esetleg megoldás lenne folytatni a citosztatikumos kezelést, vagy inkább próbáljunk meg hetente vért adni?

        Előre köszönöm a válaszát, csatolok egy kb. két hete készült fényképet, azóta sajnos nőtt a daganat.

        NNNorbert

        WEBBeteg szakértő válasza a gégerák témában

        NNNorbert!

        Sajnos, gáz van.

        Ne reménykedjen!

        Maga is tudja.

        A leírás alapján nem sok van vissza.

        Ápolja, babusgassa, beszélje meg vele az élet dolgait.

        Csodák a mesékben vannak.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-09 09:51:49; Megválaszolva: 2010. június 09., 09:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: