• Miért nem kapok több kezelést?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2011.januárban tüdőtumort regisztráltak nálam. A későbbi csontizotóp vizsgálat csont áttétet igazolt. Februárban tűbiopsziás mintavételen vettem részt, amelynek diagnózisa rosszul differenciált adenocarcinoma. Március elejétől három hetenként hat alkalommal Paklitaxel-Carboplatin- Avastin kemoterápiát kaptam. Mivel ez a kúra nem eredményezte a csontok állapotának javulását, júniustól három hetenként négy alkalommal Alimta kemoterápiát kaptam. Ezen kívül havonta Zometa kezelésben részesülök. A legutóbbi (október végi) CT vizsgálat szerint a tüdőben található térfoglalás nem változott, belőle azonban nyúlványok szűrődnek a tumor környezetébe, némelyik a mellhártyát is elérte.Két hete ismét ingerköhögésem van. A CT felvételen látható csontok előrehaladott állapotot mutatnak. November 21-én az onkoteam úgy döntött, hogy nem kapok további kezelést, és január elején ismét CT vizsgálatra küldenek, ha azon változás lesz, szájon át szedhető (talán Kontramal?) kezelést kapok. Mindezt telefonon közölte az osztály főorvosa.Szeretném tudni, hogy ezzel az onkoteam lemondott rólam? Mik a kilátásaim a betegség lefolyásában? Fontos tudnom, mert 15 éves gyermekemet egyedül nevelem. Köszönettel: Marika

        Dr. Molnár Katalin válasza a tüdőrák témában

        Kedves Kérdező, 2 vonabeli kemoterápia ill.biológiai kezelést is kapott az eddigiek során.A csont érintettség miatt pedig Zometa kezelésekben részesül. Amennyiben a CT rosszabbodást mutatna, Tarceva kezelést terveznek-mely biológiai válaszmódasító szer,és akkor adható,ha a betegség képalkotókkal igazoltan rosszabbodást mutat.Úgy látom,folyamatosan gondozzák és rendszeresen ellenőrzik.Jelenleg Zometa inf. kezeléseket kap,tehát kezelik.Az immunerősítők,melyeket felsorolt erősíthetik szervezetét.A januári Ct mutatja majd meg kell-e 3.vonalbeli kezelés. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin

        Kérdés: 2011. november 24., 12:21; Megválaszolva: 2011. november 28., 21:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: