• Raynaud-szindróma, gombás bőrgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Kérem segítsen nekem! 2000-ben állapították meg nálam a Raynaud-szindrómát. Akkor mondták, hogy semmi különösebb teendőm nincs. 2010 januárjára olyan szinten romlott a helyzet, hogy két ujjam "dobverő ujj" lett. Állandó gyulladásban van. Gombás lett. 2010. januárja óta folyamatosan járok bőrgyógyászati szakrendelésre. Az eltelt másfél év alatt nagyon sok féle kenőcsöt, gyógyszert kipróbáltak rajtam. Ez év februárjában három héten keresztül szedetett velem a bőrgyógyász főor vos nagy dózisú (1 g-os) antibiotikumot. Semmit nem használt.Laborvizsgálata azért elküldött a bőrgyógyász. Március végén elmentem sebészetre, mondják meg, mit tegyek. Hát ott jól leszidtek, mondván, miért hagyagolom el az ujjaimat. Megállapították, hogy a bizonyos két ujjamon benőttek a körmök, azért a gyulladás. Elküldtek traumatológiára, ahol árpilis 11-én kimetszettek egy-egy darabot a két körmömből. Három héten át minden nap jártam kötözésre. A helyzet egyáltalán, azóta sem javult semmit. A dologhoz hozzá tartozik, hogy ezzel párhuzmaosan jártam érsebészeten is. Itt javasolták, hogy hematológiai vizsgálata menjek. Most ezzel vagyok folyamatban. E héten közölte velem a hematológus, hogy véleménye szerint ez nem hematológiai betegség. A panaszaim: Amikor hideg van, főázik az ujjam kifehérednek az ujjaim, elkékülnek, fájnak. Például ha csak 1-2 fok van mínuszban, az irhakesztyűben is fáj, fázik az ujjam. De ez már olyan szinten, hogy a könnyem is kicssordul. Ez a jelenség akkor is fennáll, ha csak néhány pedig vagyok a hidegen. Kérem szíves segítségét, tanácsát, hogy mit tegyek? Kihez fordulhatok! Majdnem elfelejtettem: még februárban autoimmum betegség kizárása is megtörtént, amikor a fbőrgyógyász elküldött laborvizsgálatra. Kérem válaszát! Tisztelettel: Parázsné

        WEBBeteg szakértő válasza a Raynaud témában

        Tisztelt Kérdező! A panaszait a Raynaud-jelenség okozhatja. Pentoxifillin tartalmú készítmény adása javasolt. A benőtt körömnek ehhez semmi köze.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. június 03., 07:21; Megválaszolva: 2011. június 07., 17:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: