• Raynaud szindróma - infúzió

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Úr/Nő! Fél éve tudtam meg,hogy Raynaud szindrómám van.A kezelőorvosom tanácsolta,hogy próbáljam ki az infúziós kezelést.Tudna nekem írni erről a módszerről pár sort?Mennyi ideig tart?Mennyibe kerül?Vannak mellékhatásai? Nagyon köszönöm a válaszát! Gréta

        Dr. Szántó Antónia válasza a raynaud témában

        Kedves Gréta, ez tulajdonképpen pentoxifillinből és magnéziumból áll, néha izomlazítót is tesznek bele. A mikrokeringést javítja, a Raynaud-szindróma tüneteiért felelős érgörcsöt oldja. Mellékhatása esetleg egy kis átmeneti kipirulás, vérnyomásesés lehet, de ez nem vészes. Általában 5-7 napon át szoktak naponta egy ilyen infúziót adni. Az, hogy mennyibe kerül, azt nem tudom megmondani. Ha pl. háziorvosától kapja meg az infúziókat, akkor lehet, hogy saját magának kell megvenni, ami szerintem kb. 10000 Ft lehet. Ha kórházi körülmények között kapja meg, akkor ingyenes.


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2010. szeptember 15., 14:37; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 10:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: