• Talán nem megfelelö a th?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Tisztelettel küldöm az üzenetet Szerbiábol. Sokat keresgéltem a neten, mig ilyen segitö oldalra találtam, és erre azt tudom mondani, hogy hála Istennek! Ugy érzem, nagy problémával állok szemben. Egy éve kezdödtek az izületi fájdalmaim. A háziorvos vért vetetett és megnézette az RH-faktorokat. Mind pozitiv lett. Egy honapra rá már mozogni is alig tudtam és korházba kellett mennem. Akkor derült ki, hogy ANA pozitiv, anti-DS-DNA örült magas és sok más eredmény is rossz volt. Poliarhyritis, reumatoid artiritis, leukophenia, splenomegalia volt felsorolva diagnozisként. Ezekböl mi nem sokat értettünk és nyugodtan vártunk a megkapott dátumig, hogy lejuthassunk Ujvidékre. Ugyanis, itt, Szabadkán nincs immunologus a korházban!!! Tehát jo honapig szedtem a Delagylt, amit azért kiirtak, hogy ne legyek terápia nélkül! Neki is ment a szivemnek és a szememnek. Azota tachicardiálok. Márciusban, elsö alkalommal lejutottam az immunologiára. Rögtön megváltoztatták a gyogyszert Sandimmunra, napi 2szer 125mg, tehát 25omg, ezmellett Immuran napi 2szer és Pronison 3omg. A pronison itthon olyan, mint önöknél a Medorol. Ez volt fél éve. Azota sem lettek jok az eredményeim és rosszul is vagyok! Pedig azt mondták, ez igen agressziv terápia!!! A kérdésem, hogy Ön szerint mi lehet a következö lépés? Elnézést kérek a helyesirás miatt, de sokat beszélek szerbül és keveredek! Számitok a segitségére, mivel kedden megyek Ujvidékre, ciklosporin vizsgálatra. Elöre köszönöm a válaszát! Márta

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A tünetek és labor eltérések alapján nem biztos, hogy reumatoid artritise van, az  SLE valószínűbb. Tisztázni kellene a megfelelő diagnózist, ehhez mindenképpen látni kellene a szervi érintettségeket is.  A Sandiummun és Imuran együtt  valóban agresszív  terápia. Nem lehet tudni, hogy jó indikációval kapja-e a gyógyszereit. Azt javaslom, hogy ha megoldható, próbálja meg máshol, akár Magyarországon is kivizsgáltatnia magát egy immunológussal. (Akár Pécsett vagy Szegeden is lehet, mert az van Önhöz a közelebb.)

        Dr. Tarr Tünde, immunológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-16 21:03:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: