Zöldségfalatkák olaszosan
Hozzávalók:
- 4 adaghoz: 500 g friss zöldség ízlés szerint válogatva az alábbiakból: sárgarépa
- kígyóuborka
- kaliforniai paprika
- zöldpaprika
- fürtös paradicsom
- hónapos retek
- édeskömény
- 200 g vékonyra szeletelt füstölt sonka
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- tengeri só
- ízlés szerint pirított kenyérkockák.
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk meg, ízlés szerint szeleteljük fel mindet. Kisebb tálkába öntsük az olívaolajat, a balzsamecetet és sózzuk meg. A zöldségfalatkákat ebbe a sózott mártásba mártogathatjuk. Kínáljunk mellé pirított kenyérkockákat és sonkaszeleteket, de akár kis szendvicseket is formázhatunk belőle, amelyeket fogpiszkálóval rögzíthetjük. Energia: 262 kcal, Szénhidrát: 4,3 g, Fehérje: 9,8 g, Zsír: 22 g
Hasonló receptek
Nyári zöldségsaláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Zöldfűszeres pitachips
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges lazac garnélarákkal
Főétel, Könnyű
Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes