A magyar Vasember mindenkit maga mögé utasított

WEBBeteg
megjelent:

Szombat délután (magyar idő szerint) átlépte a célt Mexikóban az a magyar versenyző, aki szinte felfoghatatlan teljesítményt vitt véghez: 76 kilométert úszott, 3600 kilométert kerékpározott és 844 kilométert futott.

Ez megfelel húsz Ironman-verseny távjának. A Mexico double deca ironman nevet viselő versenyre nevezett Szőnyi Ferenc. Ő az első magyar, aki képes volt teljesíteni a távot, és a világon is az ötödik. Nyolc másik társát előzte meg az első hellyel, kevesebb, mint három hét alatt. Egész pontosan 481 óra 54 perc 10 másodpercre volt szüksége a táv teljesítéséhez. Lánya, Szőnyi Esztella szerint jól van, és hihetetlenül boldog, hogy legyűrte ezt a felfoghatatlanul sok kilométert, ráadásul mindenkinél gyorsabban. Ha nem kési le a csatlakozásokat, szerdán lép újra magyar földre.

A magyar Vasember: hússzoros ironman-távot teljesített
Él köztünk egy ember, a komáromi Szőnyi Ferenc, aki emberfeletti teljesítményre képes. Most épp nem kevesebbre vállalkozott, minthogy Mexikóban a 20-szoros (nem elírás, hússzoros) Ironman-teljesítényt viszi véghez, egyetlen magyarként. (A verseny november 14-én indult.) Mindez számokban: a Mexico double deca ironman 76 kilométer úszást, 3600 kilométer kerékpározást, 844 kilométer futást jelent. Szőnyi Ferenc pályafutása részletesen

(WEBBeteg)

Frissítve: 2010.12.05. 16:40, Megjelent: 2010.12.05. 16:40
Címkék: Ironman téma

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.