• Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-02-21 11:25
    Köszvény
    A köszvény egy több szervet érintő betegség, melyben megemelkedik a húgysav szintje a vérben, és bizonyos szervekben kristályok formájában kicsapódik. A húgysav szintjének emelkedése mögött a fokozott termelés állhat - ez általában a fokozott sejtlebomlás következménye, például a vérképző rendszer daganatai és egyéb tumorok esetében.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg összeállítás - Dr. Szimuly Sándor; Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
    2018-02-18 20:09
    A condyloma acuminatum a HPV (human papillomavírus) fertőzés megjelenési formája a bőrön és a nyálkahártyákon. Becslések szerint a szemölcsös elváltozás a harmadik leggyakoribb nemi betegség a nemi szerveken. Többféle magyar elnevezése is ismert: hegyes függölynek vagy kakastaréjnak is nevezik.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Görömbey Zoltán, endokrinológus
    2018-02-18 18:56
    Vitatott téma a szakértők közt, hogy az elhízás növeli-e a pajzsmirigy betegségek rizikóját, vagy a pajzsmirigy betegségeinek egyik tünete lehet-e a gyarapodó súly. Dr. Görömbey Zoltán endokrinológus a gyanú esetén szükséges kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Plósz János, belgyógyász, gasztroenterológus
    2018-02-18 17:25
    23 éves férfi vagyok, és rendkívül kellemetlen szájszaggal küszködöm már évek óta - válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Panaszok
    Pergel-Száraz Cintia, klinikai szakpszichológus, Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém
    2018-02-18 16:04
    Fejlődés, megtorpanás, krízis nemcsak az egyén, de a pár, a család szintjén is történik, történhet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2018-02-18 14:55
    A kövér embereknek gyengébb minőségű spermáik vannak, ami azzal magyarázható, hogy a herék körüli zsírpárnák felmelegítik, illetve állandóan melegen tartják azokat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2018-02-18 13:11
    Ismerem a testem, és észre fogom venni, ha valami bajom van - gondolja sok nő, és ez a legtöbb esetben így is van. Ennek ellenére vannak olyan látszólag ártalmatlan tünetek, melyek kezdődő rákos megbetegedést jelezhetnek. Cikkünkben azokat a legfontosabb, korai figyelmeztető jeleket szedtük össze, melyek okát nőként részletesebben ki kéne vizsgáltatnia.
    Betegségek megértése
    Ötvenentul.hu
    2018-02-18 11:25
    Gyomorfekélyről akkor beszélünk, ha a gyomor nyálkahártyájának folytonossága legalább 5 milliméteres területen megszakad. A nyálkahártya alatti hámsejtek gyomorsav elleni védelme ezzel megszűnik, a sejtek elpusztulnak, és helyükön sebes felületek képződnek.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-02-18 09:41
    A legtöbben jól tudják, milyen ételek tesznek jót az egészségnek, és mik ártalmasak: sokszor halljuk, hogy fogyasszunk brokkolit, paprikát, sárgarépát, cukkinit, sok zöldséget és gyümölcsöt. De nem mindegy, hogyan készítjük el ezeket, mert például a könnyű és egészséges cukkini olajban kisütve egy kisebb kalóriabombává válhat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit
    2018-02-18 05:21
    Az élelmiszerfüggők nemcsak többet esznek, mint az átlagosan táplálkozó emberek, hanem válogatás nélkül, nagy mennyiségben fogyasztanak különféle élelmiszereket és italokat. Egy-egy ilyen evésroham akár órákig is tarthat.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2018-02-17 20:09
    Bár még folyik a tudományos vita a tenziós fejfájást kiváltó okokról, szerencsére már megfelelő terápiás lehetőségek állnak a betegségben szenvedők rendelkezésre.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!