• Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos, Dr. Balázs Anna, onkológus
    2018-06-13 16:01
    Vastagbélrák
    A vastagbélrák és végbélrák a tüdőrákot követően a második leggyakoribb oka a daganatos halálozásoknak, hazánkban és világszerte egyaránt egyre nő a betegek száma. Ismerje fel a vastagbéldaganat korai tüneteit!
    Egészségmegőrzés
    Több mint TestŐr
    2018-06-19 12:47
    A kellemetlen szájszag a szájban jelen lévő jó és rossz baktériumok egyensúlyának a felborulásáról árulkodik. A lactotransferrin tulajdonképpen egy probiotikum, ami ennek az egyensúlynak a visszaállításában segít.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
    2018-06-19 11:20
    Korunk társadalma olyan élettér, amelyben az addiktív viselkedés új kategóriái születtek meg, pl. munkakényszer, tv-, SMS- és internetfüggőség formájában. Ezek a modern addikciók magukon viselik a klasszikus addikció minden jellemzőjét.
    Betegségek megértése
    Pécsma
    2018-06-19 11:00
    Fertőző tüdőtuberkulózist mutattak ki Pécsett egy egyetemi hallgatónál, akit a pozitív vizsgálati eredményt követően azonnal elkülönítettek, és megkezdték gyógyítását.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
    2018-06-19 09:41
    A lumbágó, azaz köznapi nevén a derékfájás, a 20-50 éves korosztályban minden harmadik-negyedik embert érintő betegség, ezáltal a leggyakoribb mozgásszervi megbetegedésnek számít.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-06-19 05:21
    2006-ban müncheni kutatóorvosok különleges témát dolgoztak fel, történetesen megvizsgálták, hogy az országukban rendezett labdarúgó világbajnokságon szereplő hazai csapatért való izgalom hogyan befolyásolja a szurkolók egészségi állapotát.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész, allergológus
    2018-06-18 20:31
    A melegben a fülben található verejték- és faggyúmirigyek intenzívebben dolgoznak, ezért ebben az időszakban azoknál is jelentkezhet, akik egyébként nem hajlamosak a fülzsírdugó kialakulására.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2018-06-18 18:37
    A hidradenitis suppurativa a szőrtüszőkből eredő gyulladásos kórkép, mely betegségben a régió verejtékmirigyei csak másodlagosan érintettek, ezért az elnevezés megtévesztő. A HS általában azon szőrtüszőkben alakul ki, ahol sok a verejtékmirigy is (hónalj, ágyék és anális terület), vagy ott, ahol a bőr gyűrődik vagy egymáshoz dörzsölődik (belső comb, mell alatt, farpofák között).
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2018-06-18 17:25
    A férfi nemi szervek bármilyen elváltozásával forduljon orvosához, hiszen ha időben fény derül a betegségre, akkor rendszerint kisebb beavatkozás is elegendő, és így elkerülhetőek a radikális műtéti beavatkozások!
    Egészségmegőrzés
    infostart.hu
    2018-06-18 16:01
    Nem jár el jogszerűen az a patika, amelyik nem ad ki papír alapú vényre vagy a felírási igazolásra egy gyógyszert a beteg hozzátartozójának - hangsúlyozta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi
    2018-06-18 14:45
    Az epekőképződést a túlzott zsírbevitel, valamint a csökkent élelmirost-fogyasztás segíti elő, a zöldségek és gyümölcsök, valamint a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása viszont véd az epekőképződéssel szemben. Ha azonban már kialakult az epekő, az alábbi diétás tanácsok betartásával javíthatja állapotát és megelőzheti az újabb kövek kialakulását.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!