• Cikkek

    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2017-09-16 16:04
    Műtét
    A műtétek után nagyon ritkán fordul csak elő, hogy valakinek ne legyenek panaszai. A legtöbb betegnél csak egy-két apró, gyorsan múló probléma merül fel operáció után, míg másoknál olyan súlyos komplikációk is jelentkezhetnek, mint a tüdőgyulladás vagy a fertőzés.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos
    2017-09-18 17:25
    A cím nem szójáték, hanem arra hívja fel a figyelmet, hogy a terhes nőnél mért magas vérnyomás hátterében, nem csak egyféle betegség állhat. Létezik egy, csak az emberi fajra jellemző megbetegedés, a terhességi magas vérnyomás betegség, mely ismert még preeclampsia, toxaemia, illetve terhességi mérgezés néven is.
    Panaszok
    Trombózisközpont - Prof. Blaskó György, véralvadási specialista
    2017-09-18 16:04
    Az orrvérzés igen gyakori panasz az emberek körében, melynek hátterében csak ritkán húzódik komolyabb probléma. Igen ám, de ha rendszeresen visszatér a gond, úgy érdemes utánajárni, mi is okozza.
    Betegségek megértése
    Dr. Horváth Tamás - ENT House
    2017-09-18 14:55
    A szédüléses betegségek kivizsgálásához - leszámítva egy-egy nagyon egyértelmű esetet - hozzátartozik valamilyen, a koponyát belülről ábrázoló képalkotó vizsgálat elvégzése. Ez vagy koponya-MRI, vagy koponya-CT-vizsgálatot jelent. A kettő között a különbség kissé leegyszerűsítve az, hogy az MRI a lágy részeket ábrázolja jobban, míg a CT a csontos struktúrákat. 
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Pétervári László, szülész-nőgyógyász
    2017-09-18 13:11
    A PCOS egy hormonális rendellenesség, mely a fogamzóképes korú nőket érinti, és többek között olyan kellemetlen tünetekkel jár, mint a nemkívánatos, túlzott szőrnövekedés, a hirsutizmus. Mi okozza, és mit tehet ellene?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2017-09-18 11:25
    Az egyik legismertebb élelmiszer-adalékanyag az E621, a nátrium-glutamát, amelyet a gyártók ízfokozás gyanánt adnak a termékekhez. Vizsgálatok fényt derítettek arra, hogy a készételek nagymértékű fogyasztása összefüggésben lehet a különböző tünetekben megnyilvánuló nátrium-glutamát érzékenységgel.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2017-09-18 09:41
    Hosszú évek óta ismert a középkorú férfiaknál tapasztalható fizikai és érzelmi változások ténye. A kutatók egyre gyakrabban hangoztatják, hogy ez nem más, mint a menopauza férfi változata, az andropauza, azaz férfiklimax.
    Egészségmegőrzés
    Curves
    2017-09-18 08:48
    A női szervezet hormonális egyensúlya a kor előrehaladtával változik. Hőhullámok, alvászavar, depresszió, súlygyarapodás - ezek a menopauza jelei. A változókor minden nőt érint, de nem mindenki éli meg kellemetlenül a tüneteket. Azok a nők, akik rendszeresen edzenek, kevesebb menopauzális tünetről számolnak be. (x)
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
    2017-09-18 07:38
    A felnőttkori rosszindulatú daganatok 3 százaléka vesedaganat, előfordulási gyakorisága az elmúlt évtizedekben folyamatosan, évi 2-4 százalékkal emelkedik. Ennek 80 százaléka az úgynevezett világossejtes veserák.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos
    2017-09-18 05:21
    A fogselyemtől a gyermek önálló fogmosásáig számos - fogápolással és fogbetegségekkel kapcsolatos - kérdésre adunk tömör választ írásunkban.
    Élet betegséggel
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    2017-09-18 02:51
    A növény virágzásának csúcsidőszaka augusztus közepétől szeptember közepéig tart.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!