Mit vigyek az orvoshoz, a kórházba

szerző: Dr. Tschürtz Nándor, belgyógyász, kardiológus, lipidológus - WEBBeteg
megjelent:

Sokan már személyes ismerősként fordulnak orvosukhoz. Ennek ellenére javaslom, minden vizsgálatra (de különösen akkor, ha az adott rendelésen még nem járt!), minden korábbi orvosi dokumentációját vigye magával!

Nem nagy dolog, hogy a kapott papírokat egy nagy zacskóba gyűjtsük. Sok esetben nagy segítséget jelent a pontos információ. Emellett mindig lényeges, hogy Ön aktuálisan milyen gyógyszereket és miből, mikor, mennyit szed! Sokszor más- más rendelésen más-más új gyógyszerre kapott javaslatot. A legegyszerűbb, ha pontosan felírja egy papírra, miből, mikor és mennyit szed!

Mindig lényeges, hogy Ön aktuálisan milyen gyógyszereket és miből, mikor, mennyit szed! Ne feledkezzen meg a recept nélkül kapható gyógyszereiről sem! Természetesen mind az orvoshoz, mind a kórházi kezeléshez szükségesek a személyes iratai (személyigazolvány, lakcímkártya, biztosítási kártya). Ezeket és a gyógyszerelési papírt legjobb, ha mindig magánál tartja!

(Dr. Tschürtz Nándor)

Cikkajánló

Ön betartja? A gyógyszerszedés szabályai

Dr. Kónya Judit, családorvos
Gyógyszerszedés
Nem véletlen, hogy a gyógyszerek nagy része csak orvosi vényre adható ki. Nem mindegy ugyanis, hogy egy adott hatóanyag milyen formában jut be a szervezetbe, illetve nagyon fontos az adagolás módjának szakszerű meghatározása is: az orvos által előírt alkalmakkor, a megadott mennyiséget a megadott módon kell bevenni.
Gyógyszertárolás
Gyógyszertárolás

Az otthoni gyógyszertárolás szabályai.

Fájdalom
Fájdalom

Veseprobléma vagy túlerőltetés?

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.