• A szőlőlé is van olyan jó, mint a vörösbor

        Szerző:
        WEBBeteg

        Már szinte mindenki által ismert tény, hogy napi egy pohár vörösbor pozitívan hat a szív- és érrendszerre. Sokakban felmerülhet azonban a kérdés, hogy vajon a bor fermentálatlan testvére, a szőlőlé, hasonló erényekkel rendelkezik-e.

        Nos, a szőlőlétől ugyan nem bizsergünk, ám a különböző szívbetegségek megelőzésében fontos szerepet játszhat. Noha az alkohol kis mennyiségben fogyasztva segíti a vérerek ellazulását, és növeli a HDL (jó koleszterin) szintet, a vörösbor leginkább „szívbarát” összetevői a resveratrol és a flavonoidok- melyek a piros és kék szőlőből készült szőlőlevekben is nagy mennyiségben jelen vannak.

        Hirdetések

        Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

        Egymástól független kutatások kimutatták, hogy az alkoholhoz hasonlóan a szőlőlé is csökkenti a vérrögök kialakulásának esélyét, és az LDL (rossz koleszterin) lerakódását a koszorúerekben. Emellett már két héten át tartó, rendszeres szőlőléfogyasztás után is jelentősen javul a vérkeringés és csökken az LDL oxidációja.(Az oxidált LDL károsítja az artériákat.)

        A napi szőlőlé-fogyasztás csökkentheti a vérnyomást és a koleszterinszintet is, ám mindenképpen kerüljük a hozzáadott cukrot és mesterséges ízfokozókat tartalmazó változatok fogyasztását!

        (WEBBeteg - Cs.K. fordító, lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos; Forrás: New York Times)
        Legutóbb frissült:
        • WEBBeteg.hu
      • Cikkajánló

        Váltsunk életmódot!

        SPAR

        Vegyen részt Ön is a SPAR Életmódváltó Programjában! Tudjon meg többet! (x)

        Így hat ránk a ginzeng

        T. Zs., fordító

        Melyik növény is ez pontosan? Mit érdemes tudni róla? Mikor érdemes alkalmazni?

        A vörösbor hatása a szervezetre

        A bor hazánk nemzeti jelképeinek egyike, a számos kitűnő borvidék jelenlétének, a magyar borkészítés hagyományainak köszönhetően. A...

        A tüdőrák ellen is védelmet nyújthat a...

        Hosszabb ideje ismert tény, hogy a vörösbor kis mennyiségben hasznára válik a szervezetnek. Túlzásokba esni nem szabad, de ha mértékkel...

        A magas LDL-koleszterinszint veszélye

        A fő oka annak, hogy az LDL-koleszterint rossz koleszterinnek is nevezik, az a sajátossága, hogy ha túl sok van belőle a vérben, megtapad az...

        Koleszterin: összkoleszterin, HDL, LDL

        A koleszterin minden emberi és állati sejtben megtalálható vegyület. A koleszterin kisebb részét táplálékkal vesszük magunkhoz, a másik...

        Milyen az egészséges kenyér?

        Napi 20 dekagramm - átlagosan ennyit eszünk belőle. Ön figyel az asztalára kerülő kenyér minőségére, tápanyag-összetételére, vagy csak...

        Őszi gyümölcsszezon - Mit érdemes...

        Az őszre beérő gyümölcsök nem csak frissen vagy befőttként fogyaszthatók, számtalan formában felhasználhatjuk őket megannyi...

        Élet csontritkulással - Tanácsok a...

        Az oszteoporózis (osteoporosis), más néven csontritkulás a csontrendszer betegsége. A csontok tömege, minősége és szilárdsága csökken...

      • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
      • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA