• Hajrájához érkezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Szerző:
    WEBBeteg

    Még nem késő beszállni, május 10-ig bárki beküldheti történetét háziorvosáról!

    „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat kiírója – az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyi Államtitkársága – a páciensek, de az önkormányzatok, a polgármesteri hivatalok, a könyvtárak, az idős otthonok, az egyházkerületek, a civil és szakmai egyesületek ajánlásait is várja!

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról
    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Az orvos-beteg kapcsolatról

    Már rengeteg ajánlás érkezett

    A pályázat portálján már olvasható hazai ajánlások kis és nagyvárosokból – többek között Törökbálint, Eger, Mezőkövesd, Szentendre, Kecskemét, Szolnok, Miskolc, Budapest – apró és még apróbb községekből, falvakból – Napkor, Arló, Jászfényszaru, Kővágószőlős, Paszab, Nyírmihálydi – érkeztek.

    A határon túlról érkeztek ajánlások Nagymegyerről a Felvidékről, Erdélyből, Szovátáról, Zetelakáról, Marosvásárhelyről, Csíkszeredáról, Kárpátaljáról pedig Tarnócról, Kisdobronyból, Viskről, Ungvárról, valamint Tiszasalamonról is szállingóztak az ajánlások. A hálás páciensek mellett írt a református lelkész, a polgármester (Pécs, Újszilvás, Sándorfalva), a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, rezidensek és orvoskollégák egyaránt.

    Hirdetések

    Akad olyan 2000 lélekszámú település Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol a betegek 90%-a roma, a háziorvos viszont a helyén marad, nem menekül el, ahogyan elődei tették, pedig  hálapénzre nyilvánvalóan nem számíthat.

    A legtöbb ajánlást eddig egy nyíregyházi családorvos kapta, róla 13 betege írt történetet. A legidősebb elismerésre javasolt az a budapesti doktornő, aki 79 évesen fekvőgipsszel a lábán is rendel, mert lelkiismerete nem engedi, hogy cserbenhagyja betegeit.

    Olvasson tovább! Ismerje meg a legutóbb díjazottakat!

    Megható történetek

    Számos életmentő és megható történet érkezett, ilyen például a felvidéki csontrákos kisfiú esete: Geri tragédiája egyik lábának amputálásával kezdődött. A fiú már nem él, de édesanyja szerint négy és féléves küzdelmében szülein kívül a doktornéni volt a támasza, akitől még a rendszeres vérvételt is eltűrte. A nehéz évek után az édesanya és a doktornő együtt hozott létre alapítványt a csontrákos gyerekek megsegítésére. Valóságos hős a marosvásárhelyi doktornő is, aki éjjel-nappal prosztatatrákos betege rendelkezésére áll, és ha a helyzet drámaira fordul, még a férjét is magával viszi az éjszaka kellős közepén, hogy segíthessenek.

    A betegek azt az orvost szeretik és becsülik igazán, aki partnerként tekint rájuk, aki a szakorvosi rendelőből visszatérőknek elmagyarázza a szakkifejezéseket, és segít levonni a következtetéseket. Fontos, hogy a családorvos részt vegyen szakmai képzéseken, hogy minilabort működtessen – pláne a vidéki kistelepüléseken –, hogy előre egyeztetett rendelési időpontokkal minimálisra csökkentse a zsúfoltságot és a várakozási időt, és az is, hogy az infokommunikáció korában szinte mindig elérhető legyen.

    A legnépszerűbb orvosok a mobiltelefon mellett e-mailben és a közösségi portálokon, sőt saját honlapjukon is elérhetőek, ahol egyébként naprakész és fontos információkkal látják el pácienseiket.

    Küldje be történetét május 10-ig, és döntse el Ön, hogy ki legyen az év legjobb háziorvosa!

    További információkért kattintson ide!

    (www.evpraxisa.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Az év praxisa a Kárpát-medencében - Szavazzon Ön is!

    Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza! Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága által meghirdetett pályázat első szakaszában a páciensek május 10-ig történeteikkel díjazhatták háziorvosukat és munkatársát határon innen és határon túl.

    Dr. Fodor Zsuzsanna: eddig nem tapasztalt összefogás jellemezte a falut

    Pusztaföldvár egyetlen háziorvosa négy éve dolgozik az 1600 fős településen, de már eddig is több fejlesztést, változtatást valósított meg, mint több tíz éve praktizáló pályatársai: betegirányító rendszer, modern betegvizsgáló készülék, barátságos váróterem.

    Dr. Mangó Gabriella: egészként tekintem és így is kezelem a betegeimet

    A betegre egészként kell tekintenünk, fizikai-szellemi-lelki összességében, és ezektől függ a kezelés, a gyógyszerszedés és a gyógyulás is – véli dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos.

    Dr. Kovács György Zoltán: a Teljesség az új kulcsszó!

    Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat diplomája az ékköve mindegyiknek, ahogyan Dr. Kovács György Zoltán fogalmazza: az összes elismerés betetőzése. A nyugdíjas háziorvos Körösladány Díszpolgára, több helyi és országos kitüntetés birtokosa.

    Döntse el Ön, hogy ki legyen az év legjobb háziorvosa!

    Május 10-ig tart Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat a magyarországi és a határon túli magyar háziorvosok, illetve az őket ajánló pácienseik számára. A pályázat meghirdetője az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyi Államtitkársága.

    Dr. Kormány Zsolt: az elismerés az összes háziorvosi praxisnak szól

    A Gubacsi lakótelep egy külön kis világ, alig 8oo fő lakja. A családok háziorvosa, dr. Kormány Zsolt 37 éve dolgozik itt. Közel 15oo betege van, nem csak innen, hanem a környező területekről, sőt vidékről is.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA