Hogyan kerüljük el a burn out szindrómát?

Positive Communications Kft
megjelent:

Közel 10 százalékkal volt magasabb idén a szeptemberi vendégéjszakák száma a főszezonnak hitt augusztusihoz képest.

Prof. Dr. Bagdy Emőke: Alapszabály - Nyaralni muszáj!

A nyaralás legfőbb előnyei

A nyárnak sajnos vége. Sokan nem jutottak el nyaralni, pedig mindenképpen érdemes néha kiruccanni a hétköznapokból. A nyaralás legfőbb előnyei

A NeMaradjLe.hu felmérései alapján az elmúlt években teljesen átalakultak a magyarok nyaralási szokásai. Egyre többen ismerik fel, hogy az évente egyszeri utazás kihagyhatatlan. Ha nyáron elmaradt, mindenképpen pótoljuk azt ősszel, hiszen a kiégést megelőzni sokkal egyszerűbb feladat, mint gyógyítani.

Az adatok megerősítik a szakemberek megfigyeléseit, hogy a kiégést megelőző módszerek mellett, mint például vitaminkúra, stresszoldás, az utazás sem elhanyagolható. Prof. Dr. Bagdy Emőke, a pszichológiatudomány legelismertebb szakembere szerint több szempontból is az a legideálisabb, ha főszezonban megyünk nyaralni, de ha a nyáron nem volt lehetőség erre, pótoljuk azt ősszel, mert utazni, pihenni egyszerűen muszáj.

„A nyaralás nem hagyható ki! Évente legalább 2 hetes kikapcsolódásra van szükségünk biológiai szempontból. Véleményem szerint az a legoptimálisabb, ha egyszer utazunk el hosszabb időre, ám ha ezt mégsem tudjuk megoldani valamilyen okból kifolyólag, egy-egy hosszúhétvége is sokat segíthet a feltöltődésben és regenerációban a mai rohanó konzumvilágban. Mert alapszabály, hogy nyaralni muszáj!” – mondta Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, aki hangsúlyozza a nyaralás családösszetartó erejét, gyermekekre gyakorolt pozitív hatásait.

séta(Positive Communications Kft.)

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
WEBBeteg - Dr. Csáki Csilla, allergológus, klinikai immunológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.