• Hogyan éljük túl a nyaralás utáni munkanapokat?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Világszerte rengeteg ember éli át a nyaralás utáni depressziót, mégis sokan nem beszélnek a problémáról, ami csak megnehezíti annak megoldását.

    Sok módja van a megelőzésének is, de ha mégis úrrá lenne rajtunk a letargia, érdemes az alábbi lépések szerint haladnunk a közérzetünk helyreállításában.

    Első lépés: Éljük át az érzelmeket

    Aki sosem volt boldogtalan, az az igazi boldogságot sem ismerheti. Engedjünk a szomorúságnak egy kicsit, hagyjuk, hogy előtörjenek, kijöjjenek a rossz érzések belőlünk. Kicsit sírdogálhatunk is, miközben elpakoljuk a bőröndöket a „soha vissza nem térő” fantasztikus nyaralás után.

    Második lépés: Csináljunk pár egyszerű programot

    Vegyünk elő egy naptárat és a következő néhány napra adjunk magunknak egyszerű feladatokat. Például egyik nap küldjünk e-mailt egy ismerősünknek, másik nap menjünk sétálni. A lényeg, hogy egyszerű, egyedül is megoldható programokat írjunk magunknak össze minden napra. Ezeknek a feladatoknak a teljesítése elégedettséget hoz és javítja az általános közérzetünket.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Harmadik lépés: Hallgassunk zenét

    A zeneterápia egy jól bevált módszer. Próbáljunk ki pár újfajta zenei irányzatot, hallgassunk olyan zenéket, amilyeneket eddig nem. A tudomány szerint a zene hatással van az elmére, szóval keressünk olyan számokat, amik megnyugtatnak, vagy ellazítanak, vagy feldobnak. Ez nagy segítség a depresszió elleni küzdelemben.

    Negyedik lépés: Keressük a napfényt

    Mindenképpen próbáljunk meg napfürdőzni egy kicsit. A szervezetünknek szüksége van a D-vitaminra. A napfény mindig javítja a közérzetet.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Ötödik lépés: Testmozgás

    Sétáljunk egy jót, vagy menjünk táncolni, esetleg aerobik órákra is benézhetünk. Ahogy azt mondják, ép testben ép lélek. Egy egészséges test egészséges agya kevésbé hajlamos a depresszióra.

    Hatodik lépés: Koncentráljunk a jövőre

    A tegnap elmúlt, ahogy a nyaralás is. Tekintsünk a jövőbe, és tervezgessük a következő, még jobb nyaralást. Ez is pozitív hatással lesz a közérzetünkre.

    Ha mind a hat lépést betartjuk, elég kicsi az esélye, hogy a depresszió tartós maradjon. Azoknak viszont, akiknél az állapot három hétnél tovább tart, mindenképpen érdemes egyéb segítséget kérniük.

    (DRportal - E.M.M., fordító, Forrás: mental-health.com)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Ajakherpesz és nyaralás - Tippek az utazás előtt

    Sokaknál jelent problémát, hogy nyaralás, illetve napsütésben gazdag tájakra való utazás alkalmával fellángol az ajakherpesz-fertőzésük. Mit lehet tenni a megelőzés érdekében? Hasznos tanácsok utazóknak, hogy a herpesz ne tegye tönkre a nyaralást.

    A gyakran használt gyógyszerek növelhetik a depresszió kockázatát

    A gyakorta felírt gyógyszerek, például fogamzásgátlók, fájdalomcsillapítók és szívgyógyszerek egy része növelheti a depresszió kockázatát - derült ki egy új amerikai tanulmányból.

    Hogyan készítsük fel allergiás gyermekünket nyaralásra, táborozásra?

    Nyári allergológiai szakrendeléseken gyakorta elhangzik, hogy a korábban teljesen panaszmentes gyermek a májusi-júniusi iskolai erdei táborból vagy az augusztusi gólyatáborból feldagadt, bevörösödött szemmel, tüsszögve, sípoló tüdővel, nehézlégzéssel érkezik vissza.

    Mentőöv programot dolgoztak ki

    Jamrik Péter, a Balaton Fejlesztési Tanács közbiztonsági tanácsának elnöke elmondta, tavaly lényegesen több súlyos baleset történt a Balatonon, mint a korábbi években. Ezért döntöttek úgy, hogy kielemzik a történteket, és a balatoni vízi rendészet ötlete nyomán, a vízi mentők mentorságával új vízbiztonsági programot dolgoznak ki. A munkába katasztrófavédelmi, meteorológus és infokommunikációs szakember is bekapcsolódott.

    A hasi elhízás és a depresszió

    Köztudott, hogy a cardiovasculáris betegségek és a cukorbetegség rizikótényezőjeként szerepelhet a hasi elhízás. Egy holland tanulmány szerint a viszcerális (zsigeri) zsírtöbblet és a depresszió kialakulása között is összefüggés van.

    A stressz és a kardiológiai problémák

    Az Egészségügyi Világszervezet jelentése alapján a halálozási okokat a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetik, melynek egyik kiváltó okaként - sok más tényező mellett - a stresszt emelik ki.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA