• Az elégedett betegek szívesebben értékelik az orvosukat az interneten

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az orvosok népszerűsége és a róluk írt online értékelések közötti összefüggést mutatta ki egy felmérés.

     A kutatás eredményei szerint általában azokról az orvosokról készül ilyen értékelés, akiknek eleve jó hírneve van betegei körében, illetve legtöbb esetben azok a páciensek értékelik az interneten orvosukat, akiknek pozitív tapasztalatai voltak ellátásukkal kapcsolatban.

    A kutatás során a szakemberek 1513 papír alapú, illetve 696 online értékelést elemeztek.

    A tanulmány társszerzője, Jeffrey McCullough, PhD, a Minnesota-i Egyetem Közegészségügyi Karának asszisztens professzora szerint a legjelentősebb tényező, amelyet az orvosoknak ismernie érdemes, az a tény, miszerint az online értékelő oldalak “nem az elégedetlen betegek panaszkodásának színterei. Akikről ezeken a weboldalakon olvasni lehet, azok a betegeik körében igen népszerű orvosok.”

    Hirdetések
    A jövő egészségügyi ellátása: mHealth

    Egyre gyakrabban találkozhatunk az mHealth kifejezéssel, de tudjuk-e pontosan mit jelent? Mire használhatjuk? Miért lesz jobb tőle az orvosi ellátás? Van-e hátránya? Tudjon meg többet!

    Ritu Agrawal, PhD, társszerző, a Maryland-i Egyetem munkatársának véleménye szerint azok a páciensek, akik az internetet használják orvosaik értékelésére, nem feltétlenül ismerik a szakemberek korábbi, offline megítélését. Ennek ellenére erős összefüggés mutatkozik a pozitív offline beszámolók és az online értékelések száma között.

    Az értékelések azonban nem teljesek, a beszámolók nem tartalmaznak adatot az orvosok klinikai felkészültségéről. Az orvostudomány szakembereinek éppen ezért érdemes lenne olyan, értékelésre alkalmas eszközöket kifejlesztenie, amelyek a klinikai képességekre koncentrálnak, szemben a páciensek beszámolóival, amelyek középpontjában legtöbbször a személyes élmények szerepelnek.

    (DRportal)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    Az internet-függők körében gyakoribb a depresszió

    A sok időt internetezéssel töltők körében jóval gyakoribbak a depresszióra utaló tünetek, mint a világhálót csupán alkalomszerűen látogatók között - derítették ki brit pszichológusok.

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Országjelentés: az összes halálozás egynegyede elkerülhető lett volna!

    A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA