• Ér elpattanás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor! Körülbelül három hónapja megfigyeltem, hogy ér elpattanások vannak a testem különböző pontjain (ujjamon ,lábamon , csípőmön, stb). Ez azt jelenti ,hogy belilul és fáj,ha hozzáérek,majd pár nap múlva elmúlik.Ez tényleg érpattanás?Mitől lehet?Mennyire veszélyes és mit tehetek,hogy elmúljon? Idegeskedés, stressz okozhatja?

        Dr. Járányi Zsuzsanna válasza a érsérülés témában

        Kedves Kérdező ! A hajszálerek fokozott törékenységének több oka lehet (a legbanálisabbak: vitamin hiány, gyógyszermellékhatás, hormonális változások stb), melyet -ha tartósan fennáll, ki kell vizsgáltatni- belgyógyászati -angiológiai szakrendelésen. Addig is vegyen be C vitamint nagyobb adagban - vagy rutascorbint- kerülje a traumát és védje a hirtelen hőmérsékletváltozástól az érintett területet. Üdvözlettel dr Járányi Zsuzsanna


        Kérdés: 2011. augusztus 31., 20:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 17:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: