• Honnan állapitom meg,hogy trombózis kezdete jelentkezik

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Térd operációkon estem át 5-6 éve.Op.után kezdett két oldalt a lábomszára zsibbadni.Most már inkább bokától lefelé zsibbad de nagyon,és hozzá járul egy feszitő,égő,szoritó fájdalom.Éjszaka erős nyillalásra ébredek,sokszor nem tudok visszaaludni.Azt is mondták az orvosok,hogy polyneuropátim van,de a cukrom a határnál van.Visszereim is vannak,de most voltam érsebésznél s az mondták minden rendbe nincs szükület.Én mégis meg akarok győzödni hogy nincs a mélyvénákkal baj.Kérem a segitségüket,tudnak e egy orvost ajánlani aki ezt megtudja állapitani. Köszönettel és tisztelettel Wallner Irén.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a visszér, trombózis témában

        Kedves Kérdező! A lábfejeknél jelentkező fájdalomnak többféle oka is lehet, ezeket mindet meg kell vizsgálni. Az érsebész a vizsgálat során megnézi az ütőereket és a vénákat egyaránt, ha most volt érsebészeti vizsgálaton, nem valószínű, hogy az erekben lenne a fájdalom oka. Polyneuropátiás fájdalom akkor is lehet, ha nem túl magas a cukor, ha a határon van hosszú ideig, akkor is okozhat károsodást az idegekben. Ezt neurológussal kellene megvizsgáltatni. Ortopédiai vizsgálat is szükséges lehet, egy egyszerű lúdtalp is okozhat az Önéhez hasonló panaszokat. A méjvénás trombozis általában gyorsan (néhány óra, legfeljebb 1 nap alatt) alakul ki. Hosszabb idő óta fennálló panaszoknak általában egyéb oka van. Az említett szakvizsgálatokra (ortopédia, neurológia, labor, érsebészet) háziorvosától tud beutalókat kérni. Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. július 30., 18:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 12:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: