• Kopmressziós harisnyanadrág viselhető szokmyával is vagy inkább hőguta ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg orvosai és szakértői Sok évvel ez előtt lábam fájdalmai miatt fordultam orvoshoz . Megállapították , hogy a vénák nem működnek megfelelően . Ez okozza a dagadást és a feszítő érzést , gyógyszer szedése mellett kompressziós harisnyanadrág viseletét javasolta az orvos . Egyes fokozat 20-30 hgm nyomás bokánál , orvosi , tehát vastagabb fajta . Viselete enyhíti panaszaim , megszoktam . Az évek múlásával és az egyre nehezebben viselhető meleg és munkakörülmények miatt sokszor úgy érzem , hogy szinte lángolok a melegtől . Szabadidőmben otthon ha lehet rövidnadrággal viselem a harisnyát . Az alsó lábszáramnak lényegesen kényelmesebb , de a felső nadrág rész , derék tájék ugyan azt a befülledő érzést érzem . Ilyenkor amikor minden megfordul az ember fejében , hogy hogyan tudna könnyíteni helyzetén , támadt egy ötletem , amikor reggeli készülődés közben hosszabb időt töltöttem köntösben , mielőtt nadrágba bújtam volna . Nadrág helyett szoknya, szellősebb , kényelmesebb . De férfinek ??? De azonnal felmerültek aggályaim is . Otthon szabadidőben egy vékony pamut szoknya viselete szerintem sokat könnyítene , hiszen sokkal könnyebben szellőzik , nem reked meg a hő és a pára . Talán esetleg otthon könnyebb lenne elviselni a munkavégzéshez kötött előírt hosszúnadrág okozta alig elviselhető kínokat . De itt az aggály , férfi szoknyában mert melege van ? Bármennyire logikus , olyannyira megválaszolhatatlan számomra . Mi az igazság ? Mindenki azt visel amiben jól érzi magát , és egészségét is megóvja ? Sokat olvastam a neten , tisztában vagyok azzal a ténnyel , hogy a mai kor társadalma mindenben így az öltözködésben is beskatulyázza az embereket , előírja hogyan és miben éljünk . Olvasva egyértelműnek tűnik a válasz , nem vagyunk rabszolgák vagy másértelemben vett tulajdonuk a szabályhozóknak , tehát nem . De amikor az ember önmagán tapasztal hasonló ellentmondást , azonnal elbizonytalanodik . Kérem segítsenek dilemmám helyre tenni . Mi a megoldás ? Tisztelettel :M József

        Dr. Boros Miklós válasza a kompressziós harisnya témában

        Tisztelt Kérdező! Véleményem szerint otthon úgy viseli a ruhákat, ahogy a legkényelmesebb. A kompressziós harisnya viselése a legfontosabb. Az utcán és a munkahelyén viseljen szellős lennadrágot, rövidnadrágot. A kompressziós harisnya viselése nem annyira ritka és munkatársai valószínűleg megértik, főleg, ha pár mondatban el is mondja a lényegét.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. július 25., 11:51; Megválaszolva: 2010. július 27., 08:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: