• Orvosi lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm önöket! Anyósom most volt tüdő ct-n és ez lett az orvosi vélemény:NPL. lobi inferioris pulmonis l.d. susp. ha valaki tud segíteni,hogy mi lehet ez azt megköszönném! Laci

        WEBBeteg szakértő válasza a CT eredmény témában

        Tisztelt Kérdező!


        Az npl. rövidítés az neoplasia latin szónak a rövidítése. Ez szórol szóra  újkinövést jelent, de a daganatok feltételezett diagnózisára szoktuk használni. Azért mondom, hogy feltételezett, mert a daganatokat mindig igazolni kell szövettannal vagy citológiával és csak akkor lehetünk biztosak a betegség eredetét illetően. Tessék a CT eredménnyel visszamenni a tüdőgyógyászhoz aki elküldte Önöket CT-re és ott megkapják a további információkat és kezelési tervet.
        Tisztelettel:

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-23 12:48:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 07:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! A fiamnál ősszel tüdő szarkoidózist diagnosztizáltak, a 3 hónappal későbbi CT vizsgálat progressziót mutatott, s májon is észlelhető elváltozás van. Sajnos, az addigi leleteket nem kaptam meg a fiamtól. Az orvosa a CT...