• Huma Pronol

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ÚR! Három napja kerestem fel a háziorvosomat, mivel már hónapiok óta rossz a közérzetem, fáradékony vagyok fáj a fejem, hullik a hajam és szédülök. Ő megmérte a vérnyomásomat ami 135/90 volt a púlzosomra pedig h nagyon szapora. Ezért Huma Pronol gyógyszert írt. Azt mondtam neki h én alapjában véve nagyon szorongó típus vagyok és h kb 3 évig pánik betegséggel kezeltek. És hogy valószínű h azért magas a pulzusom mert nagyon izgulok és azért nedves a tenyerem is. Ő Azt mondta hogy akkor szedjek belőle 2*felet és elküldött laborba mivel a pajzsmirigyemre gyanakodott. Ezen kívül még CRP vvizsgálatot is kért. A labor eredményem teljesen negatív lett. Visszamentem és megmutattam az eredményem. Azt mondta h valószínű h a stressz okozza a tüneteimet és hogy szedjem a huma pronolt továbbra is.És e vitamint írt a ahajamra. Én nagyon félek ettől a gyógyszertől mert alapjáraton alacsony szokott lenni a vérnyomásom és félek h teljesen leesik tőle. Ezenkívül a hajhullás is erősödhet tőle....A kérdésem az lenne hogy Ön szerint is szedhetem ezt a gyógyszert nem fog leesni tőle a vérnyomásom? És hogy sportolni lehet e a gyógyszerrel? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, hajhullás, témában

        Kedves Kérdező! A gyógyszert lehet szedni szorongásos alapú tachycardia esetében. A vérnyomását nem szükségszerűen fogja csökkenteni, csak a pulzusszámát szabályozza. Ha a szedés alatt rosszul lenne, akkor hagyja abba a gyógyszerszedést. Hajhullást is okozhat, de csak 10-bő 1 esetben figyeltek meg ilyet.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Veress Dóra
        Dr. Veress Dóra, általános orvos, pszichiáter szakorvos-jelölt
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. július 29., 08:04; Megválaszolva: 2011. július 29., 23:49

        Tudjon meg többet: szorongás, hajhullás,

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        T. Dr. Nő/Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy sajnos pánikbetegségem miatt kb. 2 éve napi 4-6 mg frontit (szükség szerint) kell szednem. Minden évben megyek rendszeresen vérvételre, eddig minden eredményem tökéletes volt....
        Tisztelt Doktorno nalam kialakult egy rakfobia de felelmemnek valos alapja van 24 eves koromig szuleimmel laktam edesapam tehergepkocsi vezeto volt es neha fekbetetet cserelt igy gondolom hozott haza a ruhajan fekport ami amint tudjuk tartalmaz azbesztet 6...
        Tisztelt Dr.Nő/Úr!Pár éve meghalt petefészekrákban édesanyám és nemrég egy közeli barátom szívelégtelenségben. Azóta túlzottan aggódni kezdtem a betegségek miatt, olyan szinten hogy június végén felment a vérnyomásom, szédültem stb....
        Tisztelt Doktor! Amit tudni kell rólam elsősorban. 22 éves vagyok és kis korom óta rettegek minden féle betegsétől. Mostanába (körülbelül 2-3 hete ) arra lettem figyelmes, hogy nagyon sokat kell gondolkoznom hogy mit csináltam 1-2 napja akár...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A következő rendkívül zavaró kérdésben szeretném a segítségét kérni. Pár éve "stresszes" helyzetekben elkezdett oldal irányba minimálisan, de érezhetően remegni a fejem. Csak olyan helyen fordul elő, ahol idegen...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tegnap délután hirtelen erősen elkezdett fájni (mint amikor beszorul valahova a levegő) a mellkasom a bal oldalon. Pár percig fájt és elmúlt, lementem egy picit sétálni, séta alatt szédültem, és hol visszajött a...
        T. Webbeteg! Naponta többször előforduló ritmuszavar-panaszommal 1,5 hónapja felkerestem háziorvosomat. Ő meghallgatott, majd EKG-re küldött. 2,5 hét múlva kaptam időpontot, ekkor az EKG-m negatív volt, így természetesen kardiológushoz sem...
        Délutánként olyan érzésem van, hogy minden idegen, kicsit álomszerű, nem én irányítom a testem, gyorsan elnézek valahova homályos, valamint késik a kép, ha nyílt utcára kell mennem nehezen kapok levegőt, gyakran úgy érzem, hogy mintha nem...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. másfél hete tapasztalom a problémákat. A tünet éjjel kezdődött hirtelen heves szívdobogás, légszomj pánik. Izzadtam is meg voltam rémülve szívinfarktusra gyanakodtam. Kihívtam az ügyeletet. Mikor megérkezdtek...
        Tisztelt doktornő! Korábban írtam Önnek és köszönöm a válaszát, de sajnos tartós pánikbeteg lettem és a pszichiáterem csak gyógyszereket írt fel amit kénytelen vagyok szedni, mert elviselhetetlen szorongás gyötörne, de nagyon frusztrál,...
        Közel 1 éve kezdtem tapasztalni az alábbiakat: hirtelen lever a víz, a kezem jéghideg, patakokban szakad róla a víz, remegni kezdek. Olyan érzésem van, hogy a lábaim nem bírják megtartani a súlyomat. Ugyanakkor amint lever a víz jön az az...
        Februárban kezdődött az egész pánikrohamok sorozatával. Ez idő alatt megtanultam ezt kontrollálni. Egy tünet viszont vissza maradt, ez pedig a szívdobogás érzet. Ilyenkor gyorsabban is ver a szívem és érzem is. Maga az érzet annyira zavaró,...
        Üdvözlöm! Kb 16-17 éves kormotól esténként erősen pumpál a szívem.A vérnyomásom kissé magas volt 135-140/90 körüli volt mindig de volt hogy felkúszott 150-re is.Később mikor eljártam bulizni másnap nagyon erősen vert a szívem és nagyon...
        Ez a jelenség közel 2 éve áll fent, és csak a moziban jön elő sehol máshol helyen, időben, szituációban nem. Beülve a moziteremben egy furcsa nyomó érzés jön rám majd rohamosan rosszabbodik szédülés, zsibbadás, hányiger és izzadás...
        Tisztelt doktorúr/doktornő! Olyan problémával fordulnék önhöz, hogy pánikbetegségre kaptam cipralex 10mg gyógyszert. Az orvosom utasítása szerint egy hétig negyed tablettát utana pedig fél tablettát kell szednem. Harmadik napja szedem es a...
        Tisztelt Doktor Nő /Úr! Néhány nappal ezelőtt fűnyírás közben kétszer rám tört enyhe rosszullét, de egy kis pihenés és folyadék bevitel után újra tudtam folytatni. Aztán a végén annyira rosszul lettem mint még soha.Lefeküdtem, a...
        Üdvözlöm Önöket. 18 éves vagyok és pár éve eltörtem a kulcscsontomat. Nem biztos, hogy köze van ehhez a problémához, de egy ideje körülbelül havonta két-három napig 5 percenként bele-bele nyilalgat a fájdalom a szívem és a végtagjaim...
        Kb. Május óta, rendszeresen, pár napos kihagyásokkal, napi szinten (főleg esténként) rosszullétek érnek utol. Jellemzők : a túl erős szivverés, illetve néha túl lassú, légzési zavar, olyan érzés ér, mintha levegő szorult volna a hátam...
        hónapok óta alvászavarral küszködöm. Kamilla,citromfű teát iszom rendszeresen, MagneB6-ot szedek. Próbáltam Valeránát is. Este 9-kor bevettem. éjfélkor még nem aludtam, utána 1-1 órát sikerült. Gyenge vagyok, remeg a kezem, néha úgy...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 19 éves lány vagyok! 5 éve diagnosztizàltak nàlam pánikbetegséget! 3 napig voltam kórházba,attaraxot irtak fel ami teljesen tünetmentessé is tett! Azonban idén júniusban volt egy szövődményes migrénes rohamom és...