• Huma Pronol

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ÚR! Három napja kerestem fel a háziorvosomat, mivel már hónapiok óta rossz a közérzetem, fáradékony vagyok fáj a fejem, hullik a hajam és szédülök. Ő megmérte a vérnyomásomat ami 135/90 volt a púlzosomra pedig h nagyon szapora. Ezért Huma Pronol gyógyszert írt. Azt mondtam neki h én alapjában véve nagyon szorongó típus vagyok és h kb 3 évig pánik betegséggel kezeltek. És hogy valószínű h azért magas a pulzusom mert nagyon izgulok és azért nedves a tenyerem is. Ő Azt mondta hogy akkor szedjek belőle 2*felet és elküldött laborba mivel a pajzsmirigyemre gyanakodott. Ezen kívül még CRP vvizsgálatot is kért. A labor eredményem teljesen negatív lett. Visszamentem és megmutattam az eredményem. Azt mondta h valószínű h a stressz okozza a tüneteimet és hogy szedjem a huma pronolt továbbra is.És e vitamint írt a ahajamra. Én nagyon félek ettől a gyógyszertől mert alapjáraton alacsony szokott lenni a vérnyomásom és félek h teljesen leesik tőle. Ezenkívül a hajhullás is erősödhet tőle....A kérdésem az lenne hogy Ön szerint is szedhetem ezt a gyógyszert nem fog leesni tőle a vérnyomásom? És hogy sportolni lehet e a gyógyszerrel? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, hajhullás, témában

        Kedves Kérdező! A gyógyszert lehet szedni szorongásos alapú tachycardia esetében. A vérnyomását nem szükségszerűen fogja csökkenteni, csak a pulzusszámát szabályozza. Ha a szedés alatt rosszul lenne, akkor hagyja abba a gyógyszerszedést. Hajhullást is okozhat, de csak 10-bő 1 esetben figyeltek meg ilyet.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Veress Dóra
        Dr. Veress Dóra, általános orvos, pszichiáter szakorvos-jelölt
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. július 29., 08:04; Megválaszolva: 2011. július 29., 23:49

        Tudjon meg többet: szorongás, hajhullás,

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tiszteletem!Gyakran van,hogy napközben,a semmiből elkezd remegni a gyomrom,utána mindenem,és szédülök,furcsa érzés szívem is olyankor furcsán érzem.fél óra múlva általában rendeződik.éjjel is sokszor szédülésre,furcsa rosszullétre...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nagyjából 3 hónapja, minden ok és előzmény nélkül pánikszerű roham tört rám, mely az elkövetkezendő 1 hónapban napi rendszerességgel ismétlődött. Ideggyógyászatra küldtek, ahol Frontin(0,25mg, napi 3x1)...
        16 éves vagyok, az iskolában heti 2 órában kötelező az úszás, viszont én rettentően félek a víztől, mivel 6 éves koromban majdnem belefulladtam a Balatonba, és azóta nem merek, és nem is szeretek vízhez érni, ha nem muszáj. A kérdésem...
        Jó napot kivánok. Röviden leirva a helyzetemet, tegnap este egy órás intenziv fotbal mérkőzésen játszottam és amikor hazajöttem,letussoltam és leültem a székbe, ahogy behajlitottam a lábam a combhajlitó izmom nagyon erősen begörcsölt, mire...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A minap volt a forgalmi vizsgám, amikor az első parkolási feladatnál szorongó érzés jelentkezett nálam, majd a bal lábam erősen remegni kezdett, gyomorgörcsöm volt és leizzadtam, ezt követően nem tudtam koncentrálni...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 26 éves fiatal ember vagyok, szívritmuszavarral küszködök már elég régóta körülbelül 8 éve, ez mellé társul pánikbetegség is, amire általában a bedobogásérzés után vagyok hajlamos, mert megijedek!Nem iszom...
        tisztelt doktor 9 honapja elkezdett zsibadni a nyelvem nagyon meg ijedtem mert sosem fordult még velem ijen elö és aztán rá 2 honapra munka után megszédültem és nagyon nagy nyomást éreztem a fejembe ez a nyomás kb egy hét alatt elmult de azota...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Úgy 9 éves koromban bélféreg fertőzött voltam, onnan emlékszem, hogy egyszer a székletemben egy barnás-vöröses férget találtam. Akkoriban nem mertem szólni a szüleimnek ezügyben, így nem lettem kezelve sem....
        Jó napot kívánok!A kérdésem a pánikbetegséggel kapcsolatos...legalábbis szerintem az vagyok.A napokban csináltattam meg aszemélyimet.Mielőtt indultam,már kezdődtek a problémák.Gombócot éreztem a torkomban,és izgultam,hogy nehogy sokan...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő Az utóbbi időben sűrű izomrángásokat érzek a testem különböző pontjain, de leginkább szívtájékon. Mindemellett hol gyengébb, hol erősebb mellkasi fájdalmam van. Ilyenkor jelentkezik nyelési nehézség valamint...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Abban az ügyben szeretnék segítséget kérni,hogy évek óta pánikbeteg vagyok és az elmúlt lassan másfél hónapban egyre gyakrabban vannak rohamaim.Eddig maximum havonta 1 rohamom volt,mostanában viszont...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 1 hete jelentkezett arcom és fejem bal oldalán zsibbadás. Azóta társult hozzá alkar- és ujjzsibbadás mindkét karomon, füldugulás. Ezek intenzitása változó, a fej- és arczsibbadás szinte állandó, a többi jön-megy....
        Jo napot ! Kb 3 honapja rosszul lettem ejszaka alig kaptam levegot es be panikoltam kivizsgalasok utan panikbetegseget allapitottak meg szorongas es depresszio kiseretevel sziv ultrahang EKG rendben labor rendben szemeszet ultrahang tudoszures rendben...
        Kedves Doktornő/Doktor! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 3 héttel ezelőtt volt egy hörgőtükrözésem, ami nem ment egyszerűen, pánikrohamot kaptam közben. A hörgőtükrözés egy félrenyelt párizsi darab miatt volt. A gégém...
        Tisztelt doktor, Kérdezném, hogy szédülés hátterében állhat front(esetleg hidegfront) ilyen "fiatalon"?Pár hete szédelgést észlelek, amolyan bizonytalanságérzetem van. Mostanában valóban változó az időjárás.Egy hete volt koponya CT-m,...
        Üdvözlöm! A problémám a következő. 17 éves korom óta vagyok pánikbeteg. Nem szedek rá gyógyszert, nem is szeretnék, inkább próbálom az ön nyugtatást alkalmazni.Viszont ma reggel, amint beértem a munkahelyemre hirtelen rámtört az erős...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy 2012 májusában Édesanyám halálát követően, Pánikbetegséget és Generalizált szorongást állapított meg a pszichiáter szakorvosom!Kezdetben Frontint és Rexetin 30mg...
        Korábban már írtam önnek/önöknek.Enyhe mitrális prolapszusom van,szorongás miatt kezelnek,mind e mellé refluxom,és gred-em is van.Mindezek miatt már vagy százszor kivizsgáltak,semmi érdemi eltérés.A problémám az,hogy pár napja,reggel...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Mint a címben is látható, kérdésem arra irányul, hogy vajon fel kellene-e keresnem egy gasztroenterológust, vagy pszichológiai eredetű problémáról lehet szó? 15 éves koromban szívritmuszavarral...
        Január óta szédülök,voltam mindenhol(fülészet szemészet vérvétel) leletek negatív.Vérnyomásom jó mérem rendszeresen.Decemberben kicsit túlhajtottam magam ,sok vitamint szedtem azóta,tünet kicsit csökkent,de van egy bizonytalanság...