• Huma Pronol

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ÚR! Három napja kerestem fel a háziorvosomat, mivel már hónapiok óta rossz a közérzetem, fáradékony vagyok fáj a fejem, hullik a hajam és szédülök. Ő megmérte a vérnyomásomat ami 135/90 volt a púlzosomra pedig h nagyon szapora. Ezért Huma Pronol gyógyszert írt. Azt mondtam neki h én alapjában véve nagyon szorongó típus vagyok és h kb 3 évig pánik betegséggel kezeltek. És hogy valószínű h azért magas a pulzusom mert nagyon izgulok és azért nedves a tenyerem is. Ő Azt mondta hogy akkor szedjek belőle 2*felet és elküldött laborba mivel a pajzsmirigyemre gyanakodott. Ezen kívül még CRP vvizsgálatot is kért. A labor eredményem teljesen negatív lett. Visszamentem és megmutattam az eredményem. Azt mondta h valószínű h a stressz okozza a tüneteimet és hogy szedjem a huma pronolt továbbra is.És e vitamint írt a ahajamra. Én nagyon félek ettől a gyógyszertől mert alapjáraton alacsony szokott lenni a vérnyomásom és félek h teljesen leesik tőle. Ezenkívül a hajhullás is erősödhet tőle....A kérdésem az lenne hogy Ön szerint is szedhetem ezt a gyógyszert nem fog leesni tőle a vérnyomásom? És hogy sportolni lehet e a gyógyszerrel? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, hajhullás, témában

        Kedves Kérdező! A gyógyszert lehet szedni szorongásos alapú tachycardia esetében. A vérnyomását nem szükségszerűen fogja csökkenteni, csak a pulzusszámát szabályozza. Ha a szedés alatt rosszul lenne, akkor hagyja abba a gyógyszerszedést. Hajhullást is okozhat, de csak 10-bő 1 esetben figyeltek meg ilyet.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. július 29., 08:04; Megválaszolva: 2011. július 29., 23:49

        Tudjon meg többet: szorongás, hajhullás,
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm. Kérdésem az lenne.. Napi szinten ez miatt aggódom és figyelem folyamatosan a pulzusom höhullámok jönnek rám hirtelen leizzadok és azt hiszem olyankor leáll.a szívem.. Már voltam mindenféle kivizsgáláson sima ekg , szivultrahang,...
        Tisztel Doktornő/ur! Pánikbeteg anyuka vagyok. Most 3hete cserélték le a gyógyszereimet citapram 20mg reggel és 3szor 2.5mg rilex. Betalocot is szedek 2szer 12.5 mgot reggel délben.Régóta van egy olyan problémám, hogy félek, hogy magasra megy a...
        Azért kértem ezt a gyógyszert mert kaptam egy ismerősömtől viszont akihez járok doktornő biztos nem fogja kiirni ebben szeretném a segítségüket kérni esetleg a doktornővel beszélni mer nem tudja hogy pánik beteg vagyok nem tudok emberek...
        Tiszteletem!végso elkeseredesemben irok 25 éves vagyok .5évvel ezelott pánik beteg lettem fejfájásbol indult ki az egész labor ct negativ 1 evig nem mertem ki menni az utcara sem azt hittem halálos beteg vagyok és a rosszullétektől féltem ,aztán...
        Jó Napot! Nekem az a problémám,hogy az 1 mg -os frontunkból 2,3 mg kell egyszerre,hogy hassa on ne jöjjön rám a pánik roham. Van,hogy napi 3 szór 3 1mg frontin veszek be. Ha nem veszem be jön a rosszul lét vérnyomás emelkedés. Viszont lehet a...
        Kedves Doktor Úr/Nő, Ma életemben másodszorra lettem rosszul hirtelen attól, hogy összeszedtem mennyi munkám illetve tanulnivalóm van még hátra a következő pár napra. Most nem kaptam szívdobogást, de előző alkalommal igen, emellett pedig...
        Tisztelt doktor úr/nő mellkasi illetve légzési panaszok gyötörnek nyak illetve vállfájdalom jobb oldalt légzésnél gyakran fulladás 2éve pánikbetegséggel kezeltek az utobbi időben viszon viszajottek a mellkasi panaszaim ezért kivizsgálták a...
        Tisztelt Cím! Több évtizede küzdök szorongásos tünetekkel. Az orvosok generalizált szorongást diagnosztizáltak. Több pszichológushoz is jártam, de kb. 5 éve rátaláltam a számomra megfelelőre. Addig teljesen elutasítottam az...
        Kedves Dr.Nő. rengeteg stressz,ideg hatására elèg èrzèkenyen reagálok mindenre,hirtelen szaladt fel a pulzusom,teljes körű vizsgálaton estem át,szervi betegsèg nem igazolható.Nagyon kedves a háziorvosom,aki azt mondta szedjem nyugodtan ezt a...
        Elosszor szurast ereztem mellkasomba es szedultem ,a szedules mar 1,2 honapja tunt fel de nem volt ennyire sulyos . Orvos szerint panikbetegseg volt. De biztonsag kedveert vetettem vert es csinaltak EKGt minden rendbe. Aztan 1hettel kesobb anyira erossen...