• Huma Pronol

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ÚR! Három napja kerestem fel a háziorvosomat, mivel már hónapiok óta rossz a közérzetem, fáradékony vagyok fáj a fejem, hullik a hajam és szédülök. Ő megmérte a vérnyomásomat ami 135/90 volt a púlzosomra pedig h nagyon szapora. Ezért Huma Pronol gyógyszert írt. Azt mondtam neki h én alapjában véve nagyon szorongó típus vagyok és h kb 3 évig pánik betegséggel kezeltek. És hogy valószínű h azért magas a pulzusom mert nagyon izgulok és azért nedves a tenyerem is. Ő Azt mondta hogy akkor szedjek belőle 2*felet és elküldött laborba mivel a pajzsmirigyemre gyanakodott. Ezen kívül még CRP vvizsgálatot is kért. A labor eredményem teljesen negatív lett. Visszamentem és megmutattam az eredményem. Azt mondta h valószínű h a stressz okozza a tüneteimet és hogy szedjem a huma pronolt továbbra is.És e vitamint írt a ahajamra. Én nagyon félek ettől a gyógyszertől mert alapjáraton alacsony szokott lenni a vérnyomásom és félek h teljesen leesik tőle. Ezenkívül a hajhullás is erősödhet tőle....A kérdésem az lenne hogy Ön szerint is szedhetem ezt a gyógyszert nem fog leesni tőle a vérnyomásom? És hogy sportolni lehet e a gyógyszerrel? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, hajhullás, témában

        Kedves Kérdező! A gyógyszert lehet szedni szorongásos alapú tachycardia esetében. A vérnyomását nem szükségszerűen fogja csökkenteni, csak a pulzusszámát szabályozza. Ha a szedés alatt rosszul lenne, akkor hagyja abba a gyógyszerszedést. Hajhullást is okozhat, de csak 10-bő 1 esetben figyeltek meg ilyet.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2011. július 29., 08:04; Megválaszolva: 2011. július 29., 23:49

        Kövess minket a facebookon!
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Úgy 1éve kezdődhetett ez az egész..ültem az erkélyen és egyszer csak erős,heves szívdobogást éreztem,szédülést,hányingert,fejfajast,mellkas fájdalmat estére elmúlt,másnapra előjött.Elmentem az ügyeletre,csináltak...
        Tisztelt doktor nő,úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy 4éve generalizált szorongásos depreszíót állapítottak meg nálam,azóta sokat javultam,de mostanában nem tudok elég nagy levegőt venni,de ha alszok semmi baj és ha letekerek 20...
        Tisztelt Doktornő! 21 éves egyetemista lány vagyok. Sokat idegeskedem, pánikbeteg vagyok évek óta. Azzal a problémámmal kapcsolatban szeretnék Öntől kérdezni, hogy már több, mint fél éve elég gyakran érzek szapora szívverést, extra...
        Azzal a kéréseel fordulok Önökhőz, hogy kb 2 hónapja kezdődött a fejem jobb felébe szúrások! Elmentem neurologushoz aki negvizsgált, semmi neurologiai betegseget nem talált! Kiderült a de nőről, hogy Ő pszihiáter is! Azt mondta elküld...
        Tisztelt Doktornő/úr! Februárban egy hete tartó mellkasi panaszommal kerültem be a kórházi sürgősségi osztályára. A szívem kőrnyékén éreztem a fájdalmat, ami tompa szúró volt es hasogatott, ez mellé még melegség érzet is társult....
        Tisztelt Webbeteg! 37 éves férfi vagyok. Pánikzavarra és szorongásra 10mg. Scrippa gyógyszert kaptam. Az 1.és 2.nap fél adagot a 3.naptól már egy egészet kellett szednem. A gyógyszereket a reggeli órákban veszem be. A pánikrohamok már a...
        Tisztel Doktornő/ur! Pánikbeteg vagyok 25 éves nő. Amire citapram 20mgot és rilex 3szor 2,5mgot szedek. Reggel még 25mg betaloc este 12,5 mg betaloc. A kérdésem az lenne, hogy memnyire számít erősnek a rilex? Erősebb mint a xanaxból az 1mg? Nem...
        Kb 16 eve kezdodott a problemam ill akkor volt eloszor, hogy heves szivdobogastvereztem rettento halalfelelmet folyton az orvosi ugyeleten voltam Aztan telt az ido vhogy elmultak ill enyhult mert elnem mult teljesen inkabb aztmondom hogy megtanultam kezelni...
        Tisztelt Doktor! December 17-én véres széklettel SBO-ra kerültem. Vizsgálatok után gasztroenterológiai kivizsgálást javasoltak a háziorvosomnak. A vizsgálatok jelenleg is folynak eredmeny febr 28-án várható. De ettől független problémával...
        Tisztelt doktornő! Problémám kb 2 hete kezdődött heves szivdobogásom van ami egyik este tv nézés közben kezdődött eléggé fel húztam magam a műsoron sajnos pánikbeteg vagyok agora fóbiával és hipochonder is elég keményen minden nap...