• Mi lehet a baj? Kihez forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, A problémám nagyon összetett. Dec. 26, volt egy vetélésem (elhalt a magzat) ami után 5 hétig véreztem és nagyon gyenge voltam. Feb, közepére rendbe jöttem majd február 27. minden előzmény nélkül nagyon erős és szapora szívverés ért utol pár másodpercig. Ezután erős remegés fogott el és általános gyengeség. Bementem a sürgősségre ahol EKG. csináltak és mindent rendben találtak, a vérnyomásom 140/90 volt. Másnap felkeresem egy kardiológust aki meg vizsgált és a szivemmel mindent rendben talált. Majd egy hét múlva hirtelen ájulás közeli állapot tört rám miközben nyitott ablak mellet ültem. Ezután ismét órákig remegtem és nagyon gyengének éreztem magam. Amikor visszamentem a kardiológushoz nyugtatot irt és kimerültséggel indokolta. Lassan négy hete, hogy különösebb rosszullétem nem volt csak a kezem remeg enyhén de folyamatosan és zsibog a szám pereme. Ma azonban ismét miután fél órát ültem felálltam és hirtelen elkezdet a fejem lüktetni és a szívem erősen verni, vizet ittam a gyors szívverés megállt de nagyon erősen remegtem és általános gyengeséget éreztem. A remegés azután szűnt meg miután bevettem egy nyugtatot. Amit eddig szedtem: egy doboz MagneB, Centrum multivitamin, doboz Calcium+ D3. Kérdésem az lenne hogy Ön szerint milyen szakorvoshoz kellene forduljak hogy megtudjam a problémám okát. (Családorvosnál voltam Ő a korral járó kellemetlenséggel indokolta). Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás, vetélés témában

        Kedves Kérdező! Nekem két dolog jutott eszembe. Az egyik az, hogy a vérzés miatt sok folyadékot vesztett és emiatt alakultak ki a tünetei. A szapora szívverés, a remegés, a felálláskor jelentkező tünetek erre utalnak. Ha csak ennyi a baj, akkor ez a szervezet regenerálódásával el fog múlni. A másik gondolatom valamilyen szorongásos betegség. Nem feltétlenül pánik, inkább csak szorongás. A tünetek ellenére is negatív kardiológiai lelet és a szorogásoldó jótékony hatása ezt támasztja alá. Egy dolgot lehetne esetleg még megnézetni, és ez a pajzsmirigye. egy egyszerű vérvétellel kideríthető, hogy nem ennek betegsége áll-e a panaszai hátterében.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 08., 17:13; Megválaszolva: 2011. május 09., 23:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: