• Szorító érzés a nyakon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Problémám: Kb.3 hete kezdtem el érezni ezt a furcsa és kellemetlen érzést a nyakam alsó részén. Olyan mintha valaki szorongatná, és ott dobogna a szívem. Igaz nem folyamatosan, de elég sűrűn, hogy már zavarjon. Fájni nem fáj, nehezített nyelést nem okoz, mandulám már elég régen nincs. Nem mindig érzem, pl. evés, vagy rágás és nyelés közben nem, illetve észre vettem, hogy ha nagyon belemerülök valamibe, arra eszmélek, hogy nem érzem. Azt szeretném megkérdezni, hogy állhat-e mögötte lelki dolog, mivel már egy jó ideje (pár éve) lelki "válság"-ban vagyok, időként halálfélelmem van, olykor utálom az életet, nem tudom, hogy mennyiben befolyásoló tényező, de a menstruációval is van némi problémám (már egy ideje nincs), vagy szervi dolog is lehetséges. Híztam, rosszul alszom, napközben pedig minden ok nélkül elfáradok, elálmosodom. (Már utálom magam) Másik kérdésem, hogy van-e erre nem gyógyszeres alternatív kezelés, pl. teák, stb. Remélem, csak egy átmeneti dologról van szó. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Mihályné

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a szívdobogás érzés témában

        Tisztelt Kérdező, Az Ön által leírt jelenséget szoktuk gombóc érzésnek nevezni, amelynek a hátterében rendszerint szorongásos panaszok állnak. Emellett persze egyéb ok is lehet, pl. pajzsmirigy probléma. A változókor okozhat hízást, alvászavart, szorongást. A honlapomon talál egy cikket a változókori problémákról. Talán érdemes volna elolvasnia / http://harmoniamuhely.hu/valtozokor-a-noknel-es-a-ferfiaknal/. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. augusztus 01., 19:25; Megválaszolva: 2017. augusztus 13., 16:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: