• Szivinfarktus után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornö!Egy kérdésem lenne ami nagyon bánt és sajnos nem kapok választ rá.A Vajdasági Magyarkanizsán élek,édesapám 72 éves tavaly derült ki hogy elég erös cukorbeteg és magas a vérnyomása,22 volt a cukorja tavaly mikor bevittem a korházba azota diétázik és gyógyszert is szed ,ugyanugy a vérnyomására is ,ami reggelente230/120-130-140 változó aztán késöbb normalizálodik kb 158/90 szokott lenni este megint felmegy 190/115 re és majdnem mindig ennyi.Január közepén melkasi fájdalomra panaszkodott mikor bementünk a korházba kiderült hogy szivinfart 10 napig volt korházba haza küédték kapott gyogyszert ,Február 28 án voltunk holteron nálunk igy hivják 24 órás EKG megfigyelés,nem tul jó volt az eredmény,most március 22 én ujjab infartja volt most megint korházba van ,de az orvos nem mond semmit azt mondja majd meglátjuk.Nekem sokan mondják hogy a harmadik infart elfogja vinni,és hogy tul rövid idö alatt kapta a másodikat.Kérdésem hogy tényleg igaz lehet a harmadik infart veszélye.Tudni kell még hogy erüs dohányos ,január óta sikerült leszoktatnom napi fél dobozra,azelött két doboz volt,alkoholt nagyon kevesett ivott,minden reggel egy kis házi pálinkát.Kérem ha modjában áll és tud válaszoljom nekem mert nagyon ideges vagyok ,anyukám 2009 novemberében halt meg ö 8 évig volt beteg szélütéssel és öt is a szive vitte el el mert anyra gyenge volt már a szive és azt mondták amedig birja,félek hogy összeropanok én is szedem a vérnyomás csökentöt mert az enyém egy kicsit magas,és ugylátszik ez öröklödik ,és a szivbetegség az is örökölheö?Elöre is köszönöm szépen a válaszát és további jó munkát kivánok.Üdvözlettel Magyarkanizsáról Konc Leona

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívinfarktus témában

        Kedves kérdező! Nehéz konkrétumok nélkül a kilátásokat megjósolni, jó lenne tudni pl. milyen a kamrafunkció, mekkora lehetett az infarktus, történt-e időben beavatkozás, koszorúér-tágítás. Több infarktus nagyobb szívizom-elhalást okoz, ami nagyobb valószínűséggel vezet szívelégtelenséghez, életveszélyes ritmuszavarokhoz, sajnos a kezeletlen magas vérnyomás, a cukorbetegség és a dohányzás sem túl kedvező. Ettől függetlenül felelőtlenség lenne az édesapja pontos állapotának ismerete nélkül találgatásokba bocsátkozni. Sajnos a hajlam a magas vérnyomásra, szívbetegségre örökölhető, de az édesapja esetében a kezeletlen betegségek vezettek ehhez az állapothoz, ha Ön vigyáz magára, rendesen szedi a gyógyszereket, odafigyel az étrendjére, a testsúlyára, rendszeresen mozog, remélhetőleg a szövődmények elkerülhetők.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. március 24., 21:44; Megválaszolva: 2011. március 26., 22:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás,szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta fel.A mellékelt tájékoztatót elolvasva nem mertem elkezdeni szedni a...