• Infarktus: repülhet-e a férjem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ez év márciusában a párom infarktust kapott. A vérrög eltávolítása után STENT-et helyeztek be. Majd egy hónapra rá újból bekövetkezett, és újra egy másik STENT az érbe. További vizsgálatok kimutatták, hogy egy harmadik érben is 65 százalékos a szűkület. Állapota időjárási frontokra elég rossz. Az lenne a kérdésem, hogy utazhatunk-e repülőn, ha az út 10-11 órás?

        WEBBeteg szakértő válasza a szívinfarktus, repülés témában

        Ez elég hosszú repülőút. A korábban lezajlott infarktus nem ellenjavallata a repülésnek, általában a friss szívizom-elhalást követő 2-3 hétben nem javasolják az utat (más a helyzet szívelégtelenség, gyakori, nyugalomban is jelentkező mellkasi fájdalmak esetén). Ha a férje továbbra is panaszos, gyakran vannak mellkasi fájdalmai, javasolt egy kontroll során kikérni a gondozó kardiológus véleményét, aki jobban ismeri a kórtörténetet, a jelenlegi státuszt. Fontos, hogy az útra a gyógyszereit vigye magával!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. szeptember 18., 13:24; Megválaszolva: 2011. március 08., 13:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás,szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta fel.A mellékelt tájékoztatót elolvasva nem mertem elkezdeni szedni a...