• PSA

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Az interneten találtam meg az Ön elérhetőségét. 47 éves vagyok. Korábban 6 volt a PSA szintem, vér és genny volt a vizeletemben, amire többhetes antibiotikum kúrát kaptam. A kúra után ismét megnézték, akkor 3,47 volt, de az FPSA szint 10 %. (a referenciaérték 18-100) Szíves segítségét szeretném kérni, hogy kell-e ezzel foglalkoznom? Üdvözlettel: Tóth Gábor

        Dr. Merth Gábor válasza a PSA témában

        Tisztelt Tóth Úr! Alapvetően nem megnyugtatók a kapott eredmények, sem a PSA sem a F/T eredménye. Ezek első körben arra mutatnak, hogy akár prosztata cc. is lehet a háttérben. Igaz viszont, ha valakinek gennyes prosztatagyulladása zajlik, az szintén emeli a PSA-t. Antibiotikus kezelés mellé kapott mást is, vagy csak az AB-t? Gondolok itt egyéb gyógyszeres, más kiegészítő kezelésekre, habituális változásokra, stb. Igazolták a prosztatagyulladás szanálását, az AB szedést követően? Ha igen, hogyan, mikor? A prosztatagyulladás alapvetően nehezen gyógyul, összetett kezelést igényel! A helyzetet én nem hanyagolnám (akár párhuzamosan is zajlhat a két dolog), de ha nyugodtabb ember vagyok, ráállnék egy "prosztata-életmódra", majd 2 hónap múlva esmeét kontroll. Ha vehemensebb, akkor akár egy szövettani vizsgálatot is bevállalnék, bár ismétlem, vannak bőven nyitott kérdéseim az ügyben (lásd fentebb)... Tisztelettel, Dr. Merth Gábor


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. május 23., 11:09; Megválaszolva: 2011. május 25., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Prosztatagyulladásom van már vagy 4 éve.Tavaly nyár végén műtöttek hólyagnyakszűkületre ami sikertelen volt.Sajnos ugyanúgy megmaradtak a vizelési ingerek és most újabb műtét lesz a semmelweis egyetem urológiai klinikáján. A szerv már nem...