• daganatos beteg étrendkiegészítője

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr. A mult év végén 16,5 PSA utáni biopszia kezdő daganatos betegséget mutatott ki a prosztatában.  Azóta Bicalutamid-ratiopharm napi egy tablettát szedek és 3 havonta Diphereline SR injekciót kapok. A TV-ben egy egészségügyi müsorban hallottam a FlavoGenin pro és a Vitanax px-4 táplálék kiegészitökröl. Árulják az Onkológiai klinikával szembeni boltban is. Kérdezem, hogy  az előirt gyógyszer bevétele mellett az emlitett táplálék kiegészitük használnak, semlegesek, vagy egyenesen károsak.  Váéaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztatarák témában

        Magam is 68 éves férfi vagyok, tehát bőven megértem a problémáját.

        A Bicalutamid és Dipherelin kezelés a helyes - bár nem írja le pontosan a daganat méretét, szövettanát, Gleason-mértékét, stb..

        Operálták-e?

        Sugárkezelték-e?

        A Flavo-genint, és a többi készítményt nyugodtan lehet alkalmazni, veszélytelenek. A rák ellen sajnos semmit sem érnek - hiszen a gyártók nem igazolták többezres beteganyagokon (a nemzetközi /Amerikai, Európai/ előírásoknak megfelelő bizonyítékokkal) a rák-ellenes hatást, azaz a "gyógyító" hatást. Ezért az igen szigorú Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) nem is törzskönyvezte "gyógyszer"-két ezeket.

        Ezek csak úgynevezett "Gyógyhatású készítmények". Viszont nem károsak, hiszen az Országos Élelmezéstudományi Intézet (OÉTI) engedélyével rendelkeznek. Úgy is szoktuk mondani, hogy: "ártani nem használnak". Esetleg közérzetileg javítanak, talán a szervezet általános állapotát javítják (?).

        Nincsenek kölcsönhatásban az Ön által kapott fenti hormonális gyógyszerekkel.

        Magyarul: nyugodtan szedheti ezeket, semmi baja nem lesz tőlük, csak a pénztárcája lesz egy kicsit laposabb.

        Még egy (kissé rosszmájú) figyelmeztetés: ne a fizetett TV reklámokból akarjon gyógyulni! Pl. vakbélgyulladás, vagy szívroham, vagy baleset, vagy éppen rák esetén ne a TV-be menjen, az orvost inkább javaslom. Nem szeretünk kórházba járni, persze, de mit csináljunk? Elkopunk.



        Kérdés: 2010-05-27 12:18:45; Megválaszolva: 2010. május 27., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: