• Baba lesz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A "problémám" a következő: Kezdeném azzal, hogy tesztelni még nem akarok, mert nem biztos, hogy pontos lenne, orvoshoz pedig jövő hétre van időpontom, de addig szeretnék tanácsot kérni Öntől. 34 éves nő vagyok. 2 napja késik, a máskor mindig pontosan érkező menstruációm. 28 napra szokott megjönni. Röviden leírnám az előző ciklusomat: legutolsó menstruáció időpontja: március 5. Március 13-án voltunk együtt a férjemmel, de megszakításos módszerrel. Ahogy néztem, ezen a napon elvileg még nem voltam termékeny időszakban. Ismert endometriózisom van. Ahogy számoltam április 2-án kellett volna megjönni. Pénteken, máricus 31-én volt egyszer egy erősebb véres-barna folyásom, azóta halvány barna folyás, mára viszont semmi, csak fehér folyás. A melleim az elmúlt napokban feszültek, most annyira nem érzem. Nem érzem, hogy meg akarna jönni. S volt hányingerem is. Én úgy gondolnám, hogy a koromból, a védekezésből, a terméketlen napból és az endometriózisból adódóan eléggé kevés az esélye annak, hogy terhes legyek. Mégis meg vagyok ijedve, mert kb. egy fél év múlva terveztük csak a babát, még nem vagyunk rá felkészülve, építkezés közepén állunk. Ön szerint mennyi esélye van annak, hogy terhes vagyok? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a vérzéskésés témában

        Kedves Kérdező! Kora, endometriózisa miatt adná sz Ég, hogy végre terhes legyen. Lehet, hogy nem a legjobb időben jönne, de ő nem fél év eseménye lenne, hanem a következő sok évtizedé. De komolyra véve: igenis tessék egy első reggeli vizelettesztet végezni, hihetetlen érzékenysége már most biztosat tud mondani. Nem sok esélyt adok a pozitivitásnak, de lehetséges. Drukkolok érte akkor is, ha nem örül ennek. Ha pozitív lenne, fogadja ajándéknak, mert az ön diagnózisával tilos megszakítást tervezni!Ha negatív, és tovább késne, majd nőgyógyásza rendbe hozza, ha kell.


        Kérdés: 2017. április 04., 09:41; Megválaszolva: 2017. április 05., 12:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: