• Az antibiotikumtól késhet a menstruációm:

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Februárban, a ciklusom középidejében petefészek gyulladást és méhszájsebet állapítottak meg nálam. Kaptam rá 3db Avi Sandoz antibiotikumot és egy 5-6 napos kikevert hüvelykúpot. Ezek után kellett volna szednem a Vagilact hüvelyflóra visszaállító kúpot 10 napig, de azt menstruáció alatt nem lehet, ezért nem tudtam elkezdeni, mert az utolsó hüvelykúpot a menstruáció előtti nap tettem fel, így vártam, hogy megjöjjön. Azóta sem jött meg, 9 napja késik. Ismerőseim mondták, hogy esetleg a gyógyszerektől, de tanácstalan vagyok, hogy most elkezdjem-e szedni a Vagilactot, vagy egyáltalán normális, hogy ennyit késik? Válaszát köszönöm előre is!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a vérzéskésés témában

        Kedves Kérdező! Ha szóba jöhet védekezés mentes együttlétük, elsősorban egy teszttel ki kéne zárni a terhesség lehetőségét. Ha ez kizárható, a vérzés előbb utóbb meg fog jönni, de a Vagilact-ra a megbolygatott, részbe gyógyszeresen kiirtott hüvelyi tejsav baktériumok visszatelepítése miatt nagy szükség lenn, így vérzésig indítsa el és használja ezeket. A méhszáj hámosítására is hosszú távon ez a legjobb megoldás. Ha rend van, hetente 1 x hónapokig.


        Kérdés: 2017. március 02., 10:21; Megválaszolva: 2017. március 02., 11:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: