• Folyamatos fejzúgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem, (185cm, 87kg) Bő egy hónapja elkeztett zúgni - akkor azt gondoltam - a bal fülem. A zúgás folyamatos, ciripelő hang és nem függ közvetlenül össze semmivel, amit teszek. Nem társul hozzá szédülés. Akkor semmilyen gyógyszert nem szedtem, nem tudok allergiáról. Nem iszom, nem dohányzom. Erős hanghatás nem ért, nem volt balesetem. Képernyő előtt dolgozom, de nem mondanám, hogy megerőltető volt az utóbbi időszak. A vérnyomásom 115-125/65-85 között mozog, a pulzusom is 60-70 között mozog. A tünetek kezdetekor az alsó tartományokban voltak. Elmentem FOG rendelésre, kimosták, valóban volt benne fülsár, de a tünetek nem múltak. Elmentem a háziorvosomhoz, adott értágítót (10 napja szedem) és visszamentem a FOG rendelésre, ahol hallásvizsgálatot végeztek, és megállapították, hogy a hallásom kifogástalan és nincs tettenérhető jele közép vagy belső fül gyulladásnak. Továbbá voltam vérvételen és nyaki röntgenen is. A vérvétel szerint enyhén magas a koleszterinszintem 6.5, de az még a talavlyi 7.5-höz képest javulás is. A háziorvos szerint nincs gyulladásra utaló jel. A röntgen eredmény szerint a csigolyáimmal semmi baj, egyedül a "a bal oldali hallójárat alsó konturja pontosan nem követhető". A rendelésen is felírt a doktornő egy másik értágítót, de mivel már akkor szedtem a a másikat, nem változtatott. Valamint felírt antihisztamint és szteroid orrspray-t. Ezeket 5 napja szedem. Bő egy hete szedek még multivitamint és Mg+B készítményt. Holnap nyaki ultrahang vizsgálatra is el fogok menni. Sajnos az alaptünet nem változott, sőt, az elmúlt két éjszaka olyan erős a hang, hogy aludni sem tudtam. Volt az elmúlt egy hónapban két olyan nap, amikor teljesen megszűnt, ebből az egyikben reggeltől estig tünetmentes voltam. Egyéb talán releváns tények: - Szerintem kulcselem, hogy ha állok, járkálok, akkor a leghalkabb (akkor is, ha rákoncentrálok), ha ülök közepes, ha fekszem akkor nagyon hangos lesz (pár perc alatt változik meg). Viszont ezzel az összefüggéssel, mintha nem tudtak volan mit kezdeni a rendelőkben. - Sokszor érzem úgy, hogy az az állkapocs mozgató ín, ami áthalad a halójárat mellett "bedurran". Ilyenkor mintha bedugulna a fülem, nyom, feszít és nem is tudom "felfújni" a kűrtőn keresztül. - Van néhány fogcsonkom, de legtöbbször fájdalommentesen, szinte belülről romlottak el fogaim. - Néha vannak fantom érzetek az arcomban és az orrom körül. Ez nem fájdalom, inkább nagyon enyhe nyomás. - Volt már rá péda (évekkel ezelőtt), hogy a könyököm vagy a bütyköm nem is komoly beverése után elájultam. Az akkor hallott zúgás mintázata nagyon hasonlít a most hallottra. - Könnyebben elzsibbad egy-egy testrészem nyomásra, mmint évekkel ezelőtt - A nyakam mozgásra jobban "ropog", mint korábban - Nyolcévesen volt vírusos agyhártyagyulladásom, amiből elvben maradandó károsodás nélkül gyógyultam ki. A nappali belső zajt többé-kesvébé ki tudom zárni, bár a munkám miatt ülnöm kell és így hangosabb, mint járkálva. De az éjszakai egyre erősödő hang már aggaszt, ugyanis így nem tudom kialudni magam és napközben fáradt vagyok, ami csak rontja a helyzetet. 1) Lehet, hogy a tünetek romlása valemelyik gyógyszer mellékhatása? Esetleg indokolatlan alkalmazás okozhat-e romlást? 2) Tudom, hogy a tinnitus nem egy megfogható tünet. De szeretném az okát megtudni és megszűntetni, ha lehet. A rendelésre egy hónap múlva hívtak vissza. Ha addig nem alszom, akkor máshol kötök ki, azt hiszem... A fentiek hűkrében mit javasol, hova roduljak, milyen feltáró vizsgálatokat kérjek? Mivel szellemi munkát végzek, a szellemi épségem, koncentrációs készségem miatt aggódok.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a tinnitus témában

        Kedves Kérdező,kimerítően hosszas tünetleírása hátterében szellemi túlterheltséget gyanítok.A fogcsonkokat feltétlenül el kellene távolítani,mert gócként számtalan panaszt okozhatnak.Leletei negatívak,egyelőre nincs miért aggódni.Próbáljon meg lazítani. Minden jót kívánok.Üdvözlettel:Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. május 29., 10:20; Megválaszolva: 2017. május 29., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: