• Ulnaris idegsérülés karomkéz tartás izomsorvadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr., Dr Nő! Most először próbálkozom itt kérdezni, jobb alkaromat balesetben megvágtam, megműtöttek azt mondták ulnaris sérülés a kis és a gyűrüs ujjam görbén áll, járok inger áram kezelésre és b1 vitamint szedek, néha tornáztatom is idáig több mint 3 hónapja. A kérdésem, hogy helyre jöhet e még a kezem mert sorvad és még mindig görbe, tehát kiegyenesedik e valaha és a sorvadás visszafordítható e? 10 hónapokat mondott az Dr. Úr és ha összeér az ideg elvileg kiegyenesedik és hogy a kéz kis izmaira is kapjam az inger kezelést,de nem tudom pontosan hova kell tetetni az inger áramos tappancsokat, benn a kezeléseken a csuklómra és a könyököm alá belülre teszik.Vagy vehetek egy szzelektiv gépet is ha magamat is lehet kezelni, de milyet? El vagyok keseredve, Nem akarok csontváz kezet! Kérem segítsen félek, hogy nem kapom vissza a régi kezemet, gyengül és be van horpadva a hüvelyk újjamnál, miket tehetnék még, hogy javítsak a helyzetemen? Nagyon várom a válaszát, elöre is köszönöm. Üdv!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a idegsérülés témában

        Kedves Kérdező! A műtét eredményességét részben az ulnáris ideg UH vizsgálatával, de főképpen EMG-ENG vizsgálattal lehet ellenőrizni.Elképzelhető, hogy az idegvarrat nem volt megfelelő, vagy valamilyen szövetszaporulat nyomja az idegszálat,ezért nem tud a működése helyreállni.Az izomsorvadás egyértelműen azt mutatja, hogy az izmok nem kapják meg a működéshez szükséges idegimpulzusokat. További kezelések előtt az ellenőrző vizsgálatokat el kell végeztetni.Ha a vizsgálat denervációra utal,akkor a szelektív ingeráram kezelés nem lesz eredményes. Minden jót kívánok. üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. május 21., 22:43; Megválaszolva: 2017. május 25., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: