• Szedhetek egy nap több b-vitamin komplex rágótablettát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Még januárban voltam gyökérkezelésen, és sajnálatos módon ideget szúrhattak meg az injekcióval, ezért még most is fennálló nyelési nehézségem van, amelyre azt javasolták, hogy a b-komplex tablettával lehet meggyorsítani a gyógyulási folyamatot. A Sunlife tablettájára az van írva, hogy napi egyet lehet szedni, de érdeklődnék, hogy jól járnék vele, ha pár napig többet szednék belőle? Mellette d-vitamint is szedek, illetve időnként pezsgőtablettákat is szoktam inni. Válaszukat köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a nyelési zavar témában

        Kedves Kérdező ! A gyökérkezelés során az V. agyideg fogakat ellátó érző idegvégződését iktatja ki a fogorvos a helyi érzéstelenítő injekcióval.Ez az érzéstelenítés szövődménymentes, biztonságos, hacsak nem érzékeny a beteg a helyi érzéstelenítőkre.Nem gondolom, hogy a nyelési nehézség ennek következménye lenne, hiszen az említett agyideg a nyelés működésében nem vesz részt.Jó lenne, ha megvizsgálná egy neurológus,hogy eldöntse, valóban fennáll e nyelési zavar, vagy csak ártalmatlan kellemetlenségről van szó. Az idegműködés serkentésére használt B vitamin adagját csak súlyos bénulások esetében indokolt felemelni, ne gondolom, hogy erre Önnek szüksége van.A D-vitamin adagját is limitálni kell, mert túladagolás veszélye itt fennállhat.A pezsgőtabletták alkalmanként biztosan nem ártanak, leggyakrabban C-vitamint, Cálciumot, Magnéziumot használnak immunerősítés, allergia ellenes kezelés, izomfáradtség esetére. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. március 15., 22:58; Megválaszolva: 2017. március 18., 07:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: