• EEG eredmény értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! EEG vizsgálaton voltam ahol ez az eredmény született: "Szabályos,szimmetrikus, oppicitalisan 9-10uV feszültségű 40-60 Hz-es tevékenység látható, melyet szemnyitás gátol. Frontálisan alacsony szapora béta tevékenység látható. Hiperventilláció alatt több alkalommal is látható 1-3 secundumon át tartó bilat. Szinkron 6-7 Hz-es 80 uV feszültségű hullámtevékenység. A hiperventillációt követőenegy alkalommal jelentkezett 1 secundumon át 3-4 Hz-es 80 uV feszültségű delta hullámcsoport. Fotóstimuláció nem provokált. Vélemény: Jelzett diffúz funkciózavar jelei." Katona vagyok, érettségizett és jogosítvánnyal is rendelkezek. Oxigénhiánnyal születtem és van egy olyan képességem, hogy mindkét kezemmel egyformán írok,rajzolók (alapjáraton a jobbat használom azzal is tanultam írni de ugyanolyan szépen tudok írni a bal kezemmel is).Valamint a vizsgálat előtt kialvatlan voltam. A vizsgálat megkezdése előtt ezeket nem közöltem. Ebből a háromból valamelyik befolyásolhatta negatívan az EEG eredményemet?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a EEG témában

        Kedves Kérdező ! Az agyi elektromos alaptevékenységet normál esetben 9-12 Hz, 40-80 uV úgynevezett alpha hullámok képezik, melyek az occipitális elvezetésekben jellegzetes orsózó alakzatot vesznek fel. Szemnyitás ezt a tevékenységet gátolja. Önnél ezzel ellentétben igen alacsony feszültségű, szapora,úgynevezett beta tevékenység jelent meg,eközben egy egy lassú hullám,6-7Hz theta ,egy alkalommal delta,3-4 Hz elemmel vegyítve. Ez a görbe egyrészt feszültségre utalhat, mely a kialvatlanság miatt törik meg a lassúbb hullámok által, mint kezdeti elalvási jelek. Értelemszerűen ezt a görbét a kialvatlanság jelentősen befolyásolhatta. Ideális esetben a vizsgálatot éber, de nyugalmi állapotban javasolt elvégezni.Az alvásmegvonás epilepsziára utaló hullámformákat provokálhat, de Önnél ez nem jelentkezett. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. február 27., 18:57; Megválaszolva: 2017. február 28., 06:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: