• Lehet,hogy Gerincsérv?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Zsibbad a jobb kezem és a jobb lapockámnál szúró érzést érzek kb:7éve,de az elmúlt pár hónapban ez nagyon fel erősödött. Érzés zavar lépett fel,kiejtek tárgyakat a kezemből,vagy nagyon erősen kell szorítanom,hogy ne ejtsem el.Már egy egyszerű tevékenységtől is a karomból kimegy az erő.Nem tudom a kéz mozdulataimat koordinálni. Voltam fizikón,gyógytornán és masszázson is. A tünetek csak fel erősödtek,már az egész gerincem fáj(pedig már egy ideje nem fájt) és a bal kezem is gyengül és görcsöl. Fájdalom sugárzik a derekamba és a lábaimba is. Alig tudok pihenni se feküdni,se állni,se ülni nem tudok sokáig. Még a zsibbadások előtt sokáig fejfájásom volt állandóan szédültem, zúgott a fülem,agydaganatra gyanakodtak voltam vele CT-én,de nem mutatott semmit. Most nyaki gerincsérvre gyanakodnak. Lehet a tünetek között összefüggés? Nyaki MRI vizsgálatra küldtek,meg röntgenre a röntgen nem mutatott semmit. Az MRI vizsgálat pedig még odébb van.

        Dr. Kerekes Éva válasza a karzsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Látatlanban nem lehet diagnózist megállapítani. Bízzon a neurológusában, aki minden bizonnyal pontosan meg fogja mondani, hogy van vagy nincs összefüggés a fejfájás és a karzsibbadás, valamint a lapockafájdalom között. Viszont fontosnak tartom, hogy tisztázzuk: életveszélyes betegsége nincs, tehát az életét úgy kell tovább élnie, hogy ezek a panaszok nem váljanak élete központi problémájává. Tegyen meg mindent a gyógyulása érdekében- sportoljon, vigyázzon a testsúlyára, alkalmazzon gyógytornát és fizikoterápiát. Megnyugtató leleteket és gyógyulást kívánok.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2017. február 21., 11:50; Megválaszolva: 2017. február 21., 22:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: