• Miért utáltam meg a kávét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Eddig reggeli 1.dolgom a kávéivás volt.Most 1-2 hete még az illata is irritál,igaz más ennivaló sem nagyon hiányzik.Kb. 1 hete hurutos tünetekre ,lázra,fülfájásra Aktil duót és Mucopront szirupot szedtem.A fülem nem fáj,de görcsösen ,szárazon,rohamszerűen köhögök.Szinte állandó ,enyhe hányingert érzek.Ráadásul az ünnep estéjén mindkét bokám duplájára dagadt,amit izületi gyulladásnak minősítve azóta meggyógyítóttak.De a többi panaszom azóta is él.Mi történik velem??

        WEBBeteg szakértő válasza a kávé témában

        Tisztelt Kérdező!


        Azt gondolom, hogy a felső légúti hurutos panaszok miatt szedett antibiotikum megváltoztatta a szájflóráját és, mivel ez enyhe gombásodást is okoz az ízlelése változott meg tulajdonképpen. Minden olyan fémes, keserű és így a kávé finom zamata nem érződik. A panaszai elmúlnak, ha a hurutja és a kezelés következménye megoldódik.

        A hányinger is lehet a hurutnak vagy a gyógyszerhatásnak, vagy mindkettőnek a következménye. Boraxos glycerines oldattal kenegetheti a száját, vagy bikarbónás vízzel öblögetheti. Igyon Actimel-t, vagy Normoflor-t, hogy a bélflórája álljon vissza eredeti állapotába. A száraz köhögés általában kísérheti a vírusinfekciót és még 6 hétig is eltarthat. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a nyálkahártya regenerálódjon. Addig inhaláljon Salvus vízzel vagy sósvízzel és majd megint finom lesz a kávé.


        Tisztelettel:

         

         Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-13 19:24:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 07:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: