• mellhártya gyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Úrnő! Idén január végén volt egy torokgyulladásom, melyre antibiotikumot - Aktil Duo - kaptam. Majd kb 2 hétre rá lett egy hörghurutom amire szintén antibiotikumot kaptam - Suprax (5 szemes) -, majd mire ez letelt volna hajnalban arra ébredtem, hogy iszonyatosan, erős, szúró mellkasi fájdalmam van jobboldalon. Nagyon fájt a levegő vétele. Az ügyelet azt mondta, hogy valószínű, hogy mellhártya gyull. Elmentem a tüdőgondozóba, csináltak rtg-t és azt mondta a Dr. nő, hogy beszorult a levegő és a rtg negatív. Ezen a héten hétfőn felkerestem a háziorvost, ismét kaptam egy antibiotikumot -Savulin 500 mg - és nem akar múlni a jobb oldali szúró fájdalom, köhögésre, orrfújásra rá kell készülnöm, mert annyira fáj. Ön szerint ez mi? Ha mellhártya gyull. akkor miért negatív a mellkas rtg? És meddig tart ez a fájdalom, mikor múlik el? Válaszát előre is köszönöm, Zsozski

        Dr. Boros Miklós válasza a mellhártyagyulladás témában

        Tisztelt Kérdező! A mellhártya gyulladásnak és izgalomnak nincs jele a röntgenen. A hallgatózás az elsődleges a tünetek mellett. Szedjen non-streoid gyulladáscsökkentőt. Pihenjen és kerülje a szennyezett levegőjű helyeket. Amennyiben nem javul a fenti terápia mellett sem tüdőgyógyászati ellenőrzés indokolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. február 22., 10:17; Megválaszolva: 2012. február 23., 14:06

        Tudjon meg többet: mellhártyagyulladás
      • Kérdések és válaszok a témakörben: