• mellhártya gyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Úrnő! Idén január végén volt egy torokgyulladásom, melyre antibiotikumot - Aktil Duo - kaptam. Majd kb 2 hétre rá lett egy hörghurutom amire szintén antibiotikumot kaptam - Suprax (5 szemes) -, majd mire ez letelt volna hajnalban arra ébredtem, hogy iszonyatosan, erős, szúró mellkasi fájdalmam van jobboldalon. Nagyon fájt a levegő vétele. Az ügyelet azt mondta, hogy valószínű, hogy mellhártya gyull. Elmentem a tüdőgondozóba, csináltak rtg-t és azt mondta a Dr. nő, hogy beszorult a levegő és a rtg negatív. Ezen a héten hétfőn felkerestem a háziorvost, ismét kaptam egy antibiotikumot -Savulin 500 mg - és nem akar múlni a jobb oldali szúró fájdalom, köhögésre, orrfújásra rá kell készülnöm, mert annyira fáj. Ön szerint ez mi? Ha mellhártya gyull. akkor miért negatív a mellkas rtg? És meddig tart ez a fájdalom, mikor múlik el? Válaszát előre is köszönöm, Zsozski

        Dr. Boros Miklós válasza a mellhártyagyulladás témában

        Tisztelt Kérdező! A mellhártya gyulladásnak és izgalomnak nincs jele a röntgenen. A hallgatózás az elsődleges a tünetek mellett. Szedjen non-streoid gyulladáscsökkentőt. Pihenjen és kerülje a szennyezett levegőjű helyeket. Amennyiben nem javul a fenti terápia mellett sem tüdőgyógyászati ellenőrzés indokolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. február 22., 10:17; Megválaszolva: 2012. február 23., 14:06

        Tudjon meg többet: mellhártyagyulladás

        Ezt olvasta már?

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Érdeklődnék, hogy hörgőtükrözésem volt néhány hete. Kérdésem. Amennyiben a következő majd egy hétben szövődménytünetmentes voltam, lehetséges-e, hogy egy hét után jelentkezzen olyan fájdalom, ami a hörgőtükrözés miatt...
        Kedves Doktornő! Biztosan nincs tüdőrákom, de nem találtam más szakterületet. A tényállás: 10 hete köhögök, volt közben tüdőgyulladásom is, amire antibiotikumot kaptam (Cedax 400 mg, Fromilid Uno 500, Ceftriaxon kabi 1 inj.) Allergiám...
        reggel felkelés után pár perccel sárgás köpet ürítés köhögés nehézkés levegővétel kb 20-25 percig néha evés közben vagy után is előjön vagy hideg levegőre vagy hideg ital fogyasztása után napközbe általában tünetmentes néha...
        Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy nyáron, amikor esik az eső, és nagy meleg van és emiatt nagyon magas lesz a páratartalom, ez a páratartalom okozhat tüdőgyulladást? Ha igen, akkor mennyi idő alatt és miért? Olvastam, hogy télen okozhat...
        Tisztelt Doktornő! Tavaly nyáron kezdődtekk a panaszaim, amit alapos kivizsgálás, medrol kúra, bronchoscopia és mediastinoscopia követett, ahol igazolódott a sarcoidosis, lassan 1 éve a panaszmenntes is vagyok. Rtg még jelen vannak a csomók, de a...
        Kedves Doktornő! Az elmúlt hetekben már több, a betegségeimmel kapcsolatos kérdésre igyekezett választ adni. Ezúttal is erre kérném! 68. napja már, hogy diagnosztizálták Nálam a kétoldali tüdőembóliát. ezalatt komolyabb mozgást sem...
        Voltam tüdő alacsony dózisú natív mdct vizsgálaton. A leletem eredménye: A vizsgálat során a DLP-ből számított effektív dózis 0,8 mSV volt. A tüdőben jobb S8-ban,a nagyrés lateralis szélénél 6mm-es,lapos pleuralis góc figyelhető...
        Kedves Doktornő/Doktor Úr! Igen ijesztő tüneteim jelentkeznek időről-időre. Legutóbb ma éjszaka tört rám. Váratlanul elkezdtem köhögni. Minden újabb köhögési ingerrel együtt járt a rekedtség fokozódása, olyan volt, mintha az alsó...
        Kedves Doktornő! Köszönöm előző válaszát. S az Ön által leírtakkal kapcsolatban lenne még kérdésem. 1x, ha az Ön által felsorolt (embólia okait feltáró) belgyógyászati kivizsgálások megtörténnek, kaphatok szakvéleményt...