• Nyaktól kisujjig tartó zsibbadásos fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Régóta tartó és gyakran visszatérő derékfájásom mellett egy újabb fájdalom lépett fel: Nyak ill. vállból kiinduló fájdalmat könyéktől kisujjig tartó zsibbadás követi. A röntgen leletben a következő áll: "2 ir. C gerinc fv: A lordosis kiegyenesedett. Az V-VI-VII. iv. rés szűkebb. Az alsó szakaszon uncovertebralis arthrosis is látható. A VII-es csigolya haránt nyúlványai megnyúltak, jobb o. 2cm, bal o. 1,5cm. A csigolyák mésztartalma megtartott. 2 ir. L-S gerinc fv: A lordosis kiegyenesedett. Az iv. rések megtartottak. A csigolyatestek alakja, szerkezete, mésztartalma megtartott." Az lenne a kérdésem, hogy ez mit jelent; szükséges-e további vizsgálat (Reumatológia ill. MR) és hogy ez mellett végezhető-e kardio edzés? Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincröntgen témában

        Tisztelt Kérdező! A nyaki gerincröntgenen súőlyos kopásos eltérésyek vannak, illetve a normálisan meglévő gerincgörbület íve hiányzik, kiegyenesedett. Én jelenleg MR vizsgálatot nem tartok indokoltnak, csak akkor, ha a gerinctorna, esetleg fizioterápiás kezelések mellett sem múlik el a kézujjzsibbadás.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 27., 09:35; Megválaszolva: 2011. július 29., 10:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: