• Rtg lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Csontszerkezeti eltérés nem látszik.Az L.V. csigolyatest a sacrum basisahoz viszonyítva 5mm-es retropositioban van.A praesacralis porcrés dorsalisan,kismértékben beszűkült,egyebütt a porcrések megtartottak,zárólemezek épek. Ezt szeretnénk meg tudni mi ez mivel a folyamatos fájdalomban van. Köszönjük előre is a választ.

        Dr. Laki András válasza a gerincröntgen témában

        Kedves Kérdező ! A leletben leírtak szerint az 5. ágyéki csigolya a keresztcsont (sacrum) felső részénél 5 mm-rel hátrább helyezkedik el, vagyis a két csont nem illeszkedik pontosan egymáshoz. A közöttük lévő porcrés hátsó része kismértékben szűkebb a szokásosnál , ami annyit jelent hogy ott a porckorong laposabb. A lelettel kapcsolatos teendőkről a vizsgálatra beutaló orvosával, vagy reumatológus szakorvossal konzultálhat.


        Dr. Laki András
        radiológus

        Dr. Laki András

        Kérdés: 2011. június 27., 20:51; Megválaszolva: 2011. június 28., 21:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó estét kívánok! Avval fordulok önhöz doktor úr hogy én 2017.03.09 én voltam hasi CT-n és ezt írták le Teljes has vizsga. 5mm-es szeletekben nativan +cor sag MPR rekonstrukció A tüdőbázison korós nem különül el. A vesék helyzete és...