• Lupus, thrombophilia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Fogamzásgátlási módszert keresnék, és szeretném tudni, hogy milyen lehetőségeim vannak az alábbi eredmények mellett. Milyen változtatásokat kell az életemben eszközölni ilyen betegséggel. Mire kell vigyáznom, öröklik a gyerekeim? Laborom szerint (2009.11.hó) PI:8.2 sec;INR:0.97-; APTI:27.2 sec; TI:17.2 sec;Fibr:3.64 g/L; APTI-LA:35.5 sec (Lupus anticoagulans jelenléte a hagyományos és a lupus érzékeny APTI tesztek negativitása alapján nem valószínűsíthető) ; APTI-L: 34.0 sec; vWF Ag:111%; ATIII:112%;PC:114%;PSakt:113%; F_VIII:143%; APC ráta:2.77 -; vélem: (a leggyakrabban thrombophiliára hajlamosító haemostasis rendellenességek vizsgálata során referenciatartományon belüli antitrombin, protrombin 20210 polimorfizmus genetikai vizsgálatakor vad típusúnak bizonyult a beteg) FVLeid: vad típus; FII202:vad típus; ACA_Ig:4.8 U/mL; ACA_Ig:7.2U/mL Válaszát előre is megköszönve: JKJ

        Dr. Váróczy László PhD válasza a thrombophilia, fogamzásgátlás témában

        Kedves Érdeklődő! Nem értem pontosan, mi is az Ön betegsége! A közölt laboreredmények mindegyike negatív: Önnek nincs veleszületett véralvadási rendellenessége. A levél címében lupus szerepel: ezzel s lupus antikoagulánsra (ilyen a labor szerint nincs Önnek) vagy a szisztémás lupus erythematosus nevű betegségre akart utalni? Ha netán SLE-je lenne, a hormonális fogamzásgátlás nem javasolt, csak a mechanikai módszerek (óvszer, méhen belüli eszköz stb.)


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. március 29., 15:46; Megválaszolva: 2011. március 31., 21:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: