• marfarin és alkohol

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy tüdőembólia miatt marfarin vérhigító tablettát kell szednem! Valószínű csak nyár elejéig! Ez a gyógyszer hogyan fér össze az alkohollal? Mivel fiatal vagyok eljárok szórakozni, és néha alkoholt is iszom! Havonta kb. 2 alkalommal általában 1vagy 2 koktélt, vagy ha sört abból egy éjszaka 3-4üveg, és ritkábban iszom töményet abból maximum 3 decit! Ez a gyógyszer szedése mellet veszélyes? Előre köszönöm válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a kumarin témában

        Kedves kérdező! Veszélyes az alkoholfogyasztás kumarinszedés alatt, ugynsi növeli a vérzékenységet, bevérzések alakulhatnak ki, akár olyan szervben is, mint az agy. Ne fogyasszon alkoholt!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. február 12., 18:27; Megválaszolva: 2011. február 14., 14:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: