Gyógyszer

Szeretném megkérdezni, hogy a Syncumar helyett mikor jön az új gyógyszer, mivel ezt hallottam, hogy lesz valami helyette egy korszerübb

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza kumarin témában

Kedves Érdeklődő!

Valóban léteznek már szájon át szedhető heparin-analóg véralvadásgátló készítmények (apixaban, rivaroxaban) , melyek szedésénél nincs szükség 3-4 hetente laboratóriumi kontrollra járni. Ezek a gyógyszerek még a klinikai kipróbálás és törzskönyvezés utolsó fázisában vannak, egyelőre hivatalosan még csak az ortopédiai műtétek utáni vérrögösödés megakadályozására írhatók fel. Valószínűleg rövidesen bővülni fog az indikációs kör - hogy mikor, abban az Országos Gyógyszerészeti Intézet és az országos Egészségbiztosítási Pénztár az illetékes.

Kérdés: 2011. április 01., 20:09; Megválaszolva: 2011. április 07., 20:37
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Syncumar és más gyógyszerek
Szívműtétem volt, mű billentyűs vagyok Syncumárt szedek, átlagosan 5 mg/ nap. Azt kérdezem, melyek azok a fájdalom csillapítók, fej fájásra, vagy...
MVT
Kedves Doktorno! Melyvenas trombozisom van, es kis verrogot is talaltak a tudombe. Warfarint szedek. Az lenne a kerdesem, hogy ilyenkor melyik etel az...
Embolia
Tisztelt Doktornő. A klinikán sem tudták meg állapítani mitől alakult ki az embolia.amai nappig sem tudják.Syncumárt kell külömbözö dozisokban.De...
Megoldás
Tisztelt Doktornő! Édesanyámnál trombózis alakult ki. Szerencsére nem mélyvénás, de az egész érfala begyulladt a lábán, mire kórházba jutott....
marfarin és alkohol
Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy tüdőembólia miatt marfarin vérhigító tablettát kell szednem! Valószínű csak nyár elejéig! Ez a...