• Trombofilia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagyon köszönöm Dr.Váróczy László PhD válaszát a trombofiliámmal kapcsolatban.Még annyit szeretnék akkor megtudni,hogy 42 évesen miért vagyok Syncumárra itélve,amitől rettegek.Végül is az orvosom a Warfarinrt akarja beállítani,amitől szintén félek Nem is tudom,melyik a jobb,nem magyarázzák el a kettő közti különbséget..Szívritmuszavarom volt,de négy Holteren sem volt pitvarfibrillatio,csak"jóindulatú"ritmuszavarok.

        Dr. Váróczy László PhD válasza a trombofilia témában

        Kedves Érdeklődő! A lezajlott agyi infarctus miatt csak aspirin vagy clopidogrel szedése indokolt, a Syncumar vagy warfarin nem feltétlenül. Bizonyos szívbetegségek illetve ritmuszavarok viszont szükségessé tehetik a K-vitamin antagonista (Syncumar, warfarin) terápiát is. Jó lenne tisztáznia a gondozó orvosaival, hogy melyik gyógyszert milyen indikációval írják fel Önnek, én is csak ezen tények ismeretében tudok pontosan nyilatkozni az optimális terápiáról.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2010. december 02., 12:20; Megválaszolva: 2010. december 09., 13:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: