Trombofília vizsgálat

Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr! Két missed ab (5 és 7. hét) és két spontán vetélés (4. hét) után - ahogy az lenni szokott - keressük az okokat. Nagyon sok vizsgálat megvan már, minden negatív. A trombofília vizsgálat miatti vérvételre az utolsó terhesség óta 3 hónapot kellett várjak. A héten megvolt a vérvétel. Azt mondták, több hónap (5-6) amennyit az eredményre várni kell, mert nagyon drága a reagens, és a kórház csak akkor vesz, amikor már vagy 100 minta vár erre a vizsgálatra. Próbálkozni a vizsgálati eredmény előtt már nem merünk, még egy vetélést lelkileg már nem tudnék elviselni, ez a legutóbbi nagyon rosszul érintett. Így viszont az eredményig 9 hónap hasztalan várakozással telik, főleg akkor, ha ez is negatív lesz. Kérdésem lényege, tudna-e javasolni olyan helyet, egészségügyi intézményt, hematológust (elsősorban Kelet-Magyarországon) , ahol sokkal rövidebb idő alatt elvégzik ezt a vizsgálatot? (nálam nem csupán a genetikai trombózishajlamot nézik - erre vonatkozóan már van negatív eredményem, hanem a vérben lévő enzimek, fehérjék vizsgálatát, ezért is volt szükség a 3 hónap elteltére.) Válaszát nagyon köszönöm! Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza trombofilia témában

Kedves Kérdező!

Kérjen beutalót a DEOEC II. sz. Belklinika szakrendelésére.

Kérdés: 2011. október 28., 11:43; Megválaszolva: 2011. október 29., 16:23
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Mthfr homozigóta mutáns
Tisztelt Ujj Zsófia Doktornő! Áprilisban volt trombózisom a jobb lábamban, mára már megvannak a genetikai vizsgálat eredményei. Egyedül az mthfr...
Genetikai vizsgálat eredménye...
Üdvözlöm! 2010-ben volt trombózisom tündőembóliával. Ezután csináltal genetikai vizsgálatot, melynek ez lett az eredménye: Az APC rezisztencia...
Császármetszés után embólia
Üdvözlöm! Két éve született a lányom toxémia miatt császármetszéssel.Szülés másnapján már kaptam a clexant 0, 4 est (80 kg voltam akkor)...
Trombofília vizsgálat
Tisztelt Doktornő! 32 éves vagyok, szemfenéki trombózis gyanú (elment a látásom) , illetve genetikai hajlam miatt (anyukámnak visszerei vannak...
Trombophilia
Tisztelt Dokrtor Úr! Gyermekem születése utána gyermekágyi szakban bal lábamon (visszértágulatos) térdhajlattól lefelé felületi trombózist...