• Elhagyhatom a Syncumart?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 éve 26 hetes terhesen a harmadik babámmal mélyvénás trombózist kaptam.Szülés után Syncumar tablettát kaptam,amit azóta is szedek napi 5 mg-ot.A doppler uh már nem mutat ki semmilyen trombózist,az amennyire lehetett rendbe jött.Sajnos a lábam elég sokszor,szinte naponta fáj.Egész lábamra kiterjedt a trombózis,gumiharisnya nélkül nem is bírnám.A genetikai vizsgálatok negatívak lettek,a terhesség miatt alakult ki nálam. Nem tudom,hogy elhagyható-e a tabletta?Mennyi az esélyem az újabb trombózisra?Eléggé félek.... Köszönöm a választ. Tisztelettel

        Dr. Váróczy László PhD válasza a trombózis témában

        Tisztelt Érdeklődő! A Syncumar elvileg 12 hónappal a trombózis után elhagyható, ha tényleg nincs semmi egyéb hajlamosító tényezője és a genetikai vizsgálatok is negatívak. A visszerességet viszont kezelni kell, hogy egy komolyabb gyulladás vagy újabb trombózis ne alakuljon ki. Emiatt célszerű volna egy angiológiai szakrendelést felkeresnie, ha eddig még nem tette meg.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2010. október 29., 12:39; Megválaszolva: 2010. november 03., 10:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: