• Migrén megelőzésére epilepsziás gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Segítségüket szeretném kérni egy bizonyos gyógyszer kúraszerű szedése előtt. Erősen migrénes vagyok kb. 7 éve. Átlagban havi 3, időközönként 4-5 rohamon van. Ha időben észreveszem a Sumatriptan nagyon szépen segít és kiveszi a görcsöt, de a fejfájásklinikák javasolták a Topepsil 25 mg-os epilepsziát gyógyszer kúraszerű szedését, annak érdekében, hogy csökkenjenek, esetleg megszűnjenek a rohamok, illetve, hogy nehogy kialakuljon krónikus fejfájás. Kiváltottam 2 dobozzal, de a leírásban rengeteg mellékhatást találtam, így nem mertem még elkezdeni. Az orvosom szerint ezeket már csak a gyógyszergyártók saját maguk "bebiztosítása" érdekében sorolják fel, de ő nem tud ilyen mellékhatásokról. Érdeklődnék, hogy van-e további információjuk erről a készítményről, mert az elolvasottak után nem merem beszedni. http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/TOPEPSIL_25_mg_filmtabletta/53480

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a migrén, Topepsil témában

        Kedves Kérdező! Használjuk a migrén megelőző kezelésében a Topepsilt. A betegtájékoztatóban leírt mellékhatások előfordulhatnak, de nem minden betegnél jelennek meg, de ha a gyógyszer eddigi szedése mellett egyszer is megjelent azt fel kell tüntetni. megbeszélheti a kezelőorvosával, hogy vannak egyéb gyógyszerek is, amiket megelőzésre lehet használni, ezek kevesebb mellékhatással bírnak. próbálják meg először azokat és csak utána ezt, ha azok nem hatásosak.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 24., 12:06; Megválaszolva: 2011. június 29., 20:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó