• szekelesi zavarok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt cim! Meg szeretnem kerdezni onoktol hogy mit tudnanak mondani a panaszaimrol. 2016 novembereben volt egy meglepoen rossz szekrekedesem. Sokat sportolo mozgok odafigyelek a tplalkozasomra. Igaz elegge szorongo ember vagyok stressz alatt neha hasmenesem van. Az emlitett szekrekedesre hashajtot vettem be amitol veres szekletem lett gondolom a sok erolkodestol. Az orvos aranyeret allapitott meg novemberben. Munkahelyet valtottam es egy honap alatt elmult. Igaz mar nem mozgok annyit mint azelott mert dolgozom. Fel evig nem volt semmi bajom de par honapja ujra elojottek tunetek. Szekeles napi de nem teljesen behatarolhato alhasi fajdalmaim vannak es olyan erzesem van minden alkalommal mintha maradna vssza salakanyag. Olyan mintha folyton telitettsegerzetem volna. Belgazok is gyakran okoznak gorcsos panaszt. Nem merek orvoshoz menni nehogy komoly bajt diagnosztizaljanak. Nem ertem ha fel evig elmult akkor most miert jott elo ha stressz er? Semmi mas tunetem nincs csak alhasi fajdalom par kilot felszedtem gondolom a mozgas hianya miatt. Kenocsot is hasznaltam. A vegbelben ujjal elerheto tavolsagban nem erzek semmit megis szekeles utan tompa fajdalom jelentkezik. Alopyrin szedesevel szuntetheto. Napi szinten eszek zoldseget gyumolcsot ahogy az elmult 10-20evben is tettem. Iszok napi 2liter vizet. Tisztan etkezem nem eszek csak minimalis edesseget. Csokit nem. Eddig minden nap rendszeres zekletem volt. Mist is de valahogy az urites valtozott meg. Mintha visszamaradna es ettol a kozerzetem sem tul jo. Sokat ragodom es szorongok ezen ami szerintem megint nem jo. Verzes szemmel nem tapasztalhato a novemberi vizsgalat ota. Mi lehet a baj? Valaszukat koszonve tisztelettel egy olvaso.

        Dr. Plósz János válasza a hasi panaszok témában

        Panaszait irritabilis bél szindróma kozhatja, de ezt csak akkor mondható ki, ha gastroent. kivizsgálás negatív (hasi ultrahang, labor, széklettenyésztés, vastagbéltükrözés). Irritábilis bél szindrómában a bél kóros motilitása, a bélflóra megváltozása illetve a bél beidegzésének kóros volta okozza a panaszokat. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, bő folyadék- és rostbevitel, pre- és probiotikum legalább 1 hónapos, akár kombinált használata, rendszeres testmozgás, a stresz megfelelő feldolgozása.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. augusztus 24., 23:20; Megválaszolva: 2017. augusztus 27., 14:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: